Korona

[ Izvor: Beta ]

26. 05. 2020. 15:57 0

Vaspitačica iz Prokuplja pozitivna na koronu

Jedna vaspitačica Predškolske ustanove "Neven" u Prokuplju pozitivna je na koronavirus, kazala je Agenciji Beta direktorka te ustanove Vesna Jovanović.

Jovanović je istakla da je to otkriveno nakon što je na koronavirus testirano svih 108 vaspitačica i drugih zaposlenih u toj ustanovi.

- Testiranje je obavljeno na našu inicijativu, nije bilo obavezno, ali smo mi hteli i to da proverimo uz sve već preduzete mere zaštite propisane od Ministarstava prosvete i zdravlja - rekla je Jovanović.

Ona je naglasila da se radi o asimptomatskom slučaju i da, "pošto nije imala nikakve simptome, vaspitačica nije ni znala da je inficirana koronavirusom".

- Ona je kao i sve naše vaspitačice radila sa zaštitnom opremom, maskom, rukavicama, zaštitnim mantilom i vizirom, pa nije postojala mogućnost da se infekcija raširi po kolektivu, niti da neko dete bude inficirano - kazala je Jovanović.

Kako je navela o situaciji u prokupačkom vrtiću "Bajka", gde je radila inficirana vaspitačica, odmah je obavešten epidemiolog prokupačkog Doma zdravlja Aleksandar Cvetanović, kao i nadležne službe i ministarstva.

- Prema proceni epidemiologa, a nakon dezinfekcije svih objekata PU "Neven" doneta je odluka da vrtić nastavi sa radom, a inficirana vaspitačica poslata je u kućnu izolaciju - kazala je Jovanović.

Od 11. maja u Prokuplju je posle dvomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo počela da radi PU "Neven", i to u samo dva objekta "Bajka" i "Biseri", koja trenutno pohađa 35 dece od 1.000, koliko ih je ove godine upisano u prokupačke vrtiće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati