Korona

[ Izvor: Beta ]

07. 04. 2020. 18:22 0

Francuska u četvrtoj nedelji karantina, umrlo više od 10.000 ljudi

Francuska je danas ušla u četvrtu nedelju karantina u borbi protiv korona virusa od koje je više od 10.000 ljudi preminulo.

- Karantin će trajati koliko bude bilo neophodno jer još nije došlo do vrhunca epidemije - rekao je ministar zdravlja Olivije Veran i dodao da je još rano govoriti o postepenom ublažavanju mera zabrane kretanja.Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner pozvao je prefekte da sami razmotre da li je potrebno u određenim područjima dodatno pooštriti mere. Neke opštine su već uvele neke strože mere.

Vlasti Pariza od sutra uvode zabranu bilo kakvih individualnih sportskih akitvnosti od 10.00 do 19.00. Vlasti u Bijaricu, na jugozapadu Francuske, zabranile su sedenje duže od dva minuta na nekoj klupi u parku.U Francuskoj je od 1. marta umrlo 8.911 ljudi, od lega 6.494 u bolnicama. U poslednja 24 sata umrlo je 605.

Francuske vlasti su već dva puta produžavale period karantina, te sada treba da traje do 15. aprila, ali će verovatno biti ponovo produžen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati