Korona

[ Izvor: Beta ]

05. 04. 2020. 16:27 0

1.182 obolelih u Hrvatskoj, a hoće da otvaraju pijace

U Hrvatskoj je od juče 56 novoobolelih od koronavirusa i troje umrlih, pa je sada ukupan broj obolelih 1.182, a umrlih 15, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

U poslednja 24 časa umrla su tri pacijenta u dobi od 82, 85 i 88 godina u Dubrovniku, Osijeku i Zadru, a svi su bili hronični bolesnici.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je na konferenciji za novinare da je ukupno obavljeno 10.847 testiranja, od čega u poslednja 24 časa više od 1.000. Na respiratoru se nalazi 39 pacijenata, a oporavilo se 125. Ukupno je 374 hospitalizovanih.

- Epidemiološka linija i dalje je linealna, održimo je takvom i poštujmo mere Štaba civilne zaštite - rekao Beroš.

Prosečna starost obolelih u Hrvatskoj je 48 godina. Među obolelima je 26 dece do deset godina i 33 od deset do 20 godina. Najveći broj zaraženih ima između 50 i 60 godina. Među obolelima je 52 odsto muškaraca i 48 odsto žena.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je da bi uskoro mogla da bude doneta odluka o otvaranju pijaca, pod uslovom da ne dođe do značajnijeg povećanja broja novoobolelih.

On je naveo i da su juče bile 64 dojave o kršenju mera samoizolacije, a da je u 37 slučajeva kršenje i utvrdjeno. Ukupno je bilo oko 3.600 dojava, a utvrđeno je kršenje u 1.120 slučajeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati