Korona

[ Izvor: Telegraf ]

19. 03. 2020. 16:10 0

Zatvara se skijalište na Kopaoniku

Na Koponiku, iako na skijaškim stazama snega ima dovoljno, od 22. marta neće biti skijanja i skijaša.

Prekida se, pre uobičajenog roka, rad sistema uspinjača prema odluci rukovodstva "Skijališta Srbije“, a shodno merama Vlade Srbije u vanrednom stanju. Takva odluka odnosi se i na centre Tornik i Stara planina.Inače, na Kopaoniku trenutno ima oko dve hiljade, uglavnom domaćih gostiju, Hoteli su, dakle popunjeni onako kako je to i ranije bilo uobičajeno u ovom periodu turističke sezone.

Na ovoj planini i u samom turističkom centru nema registrovanih slučajeva vurusne zaraze, a gosti su se, objašnjavaju za "Politiku" iz "Skijališta Srbije“, minulih dana pridržavali pravila o udaljenosti jednih od drugih čak i na uspinjačama, od prve večeri u propisano vreme zatvarani su restorani i kafići...- Poštovana je i zabrana kretanja tokom večernjih i noćnih sati. Mi na svim ulazima u nacionalni park strogo kontrolišemo one koji na planinu dolaze. Nema ih mnogo ali, od pre nekoliko dana primetno je povećanje posetilaca, vlasnika i njihovih gostiju u vikend kućama naselja ,,Treska“. Poznato je da u ovom naselju ima oko 16 hiljada kreveta, a sada su, primećujem, otvoreni i oni objekti koji su čak i tokom zime, retko korišćeni. Ljudi, naročito stariji tvrde da ,,beže“ iz gradske gužve, računajići da su ovde zaštićeniji što se njihovog zdravlja tiče, a i slobodniji što u pogledu izlazaka iz kuća i šetnje – kaže Bojan Milovanović, direktor Nacionalnog parka Koponik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati