Korona

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

18. 03. 2020. 21:59 0

Mađarska na 12 sati propustila građane Srbije

Mađarska je posle podne odlučila da na 12 sati propusti građane Srbije kroz zemlju, kako bi stigli u domovinu. Nakon dvodnevnog zastoja na austrijsko-mađarskom graničnom prelazu Nikelsdorf-Heđešhalom, saobraćaj je danas posle podne krenuo u oba pravca.

U koloni dugoj nekoliko desetina kilometara sa austrijske strane granice, od juče je bilo blokirano mnogo naših državljana koji su krenuli ka Srbiji, jer je susedna zemlja zbog koronavirusa zabranila ulazak stranaca u Mađarsku.

Građani Srbije mogu da prođu kroz Mađarsku do pet ujutru, posle se granica zatvara. Sa vozila dobijaju specijalnu nalepnicu kojim koridorima mogu da prođu. Kolaps je trajao 36 sati na austrijsko-mađarskoj granici.

Prema izveštaju mađarskih medija, blokadu su napravili Mađari i Rumuni koji su bili nezadovoljni što ih Mađari ne propuštaju do njihovih domovina. Kada se to sredilo državni operativni štab je rešio da propusti i naše državljane.

- Nakon intenzivne komunikacije sa vlastima susednih zemalja, odlučili smo da privremeno otvorimo humanitarni koridor za građane Srbije, Rumunije i Bugarske. Gužve su sa austrijske strane bile ogromne, kolona je bila duga skoro 30 kilometara, a kamioni nisu mogli da prođu. Veoma nam je važno da teretni saobraćaj funkcioniše sa susednim zemljama - rekao je Tibor Lakatoš, šef Državnog operativnog štaba Mađarske za vanrednu situaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati