Kolumne

[ Izvor: Živan Haravan ]

07. 06. 2024. 07:11 22

Spas je u SNS-u: Slučaj Janko Tipsarević

Kada je predsednik Vučić proglašavao "veličanstvenu pobedu" na proteklim lokalnim izborima, na bini, u očekivanju njegovog dolaska, jedan lik se vidno muvao kako bi obezbedio mesto uz Vučića.

Da se, pošto-poto vidi onako srećan i zadovoljan. Taj lik je bio nekadašnji teniser Janko Tipsarević.

Kada je na sva zvona Vučić saopštio javnosti da je SNS-u prišao i, još uvek poznati, bivši, teniser Tipsarević, naglasio je kako, eto, u SNS dolaze i oni koji su materijalno obezbeđeni i zato nemaju drugi razlog da se učlanjuju u SNS osim zbog privrženosti "ideologiji" ove stranke.

A, da li je, baš, tako?

Prvo, zbog tenisa od detinjstva, pitanje je da li je Janko stigao da završi bilo koju školu ili pročita bilo koju knjigu i tako stekne kakvu-takvu političku zrelost i obrazovanje.

Za razliku od velikog Novaka - poliglote koji je, kao klinac, na pauzama treninga, rešavao ukrštene reči i tako pokazao da je željan znanja i opšte kulture, Janko je, po svemu sudeći, bio opsednut reketom.

Ako grešim, neka me Janko demantuje jednim jedinim govorom od, bar, 5 minuta na bilo koju temu osim tenisa. Pogotovo sumnjam u njegovo znanje i poznavanje politike bilo da je reč o Srbiji ili o svetskim zbivanjima.

Drugo, dok mu je tenis dobro išao, kao mlad čovek počeo je da zarađuje ogromne količine novca. Oženio je bivšu novinarku, naknadno, modnu dizajnerku.

U skladu sa apetitima investirao je u velelepne, takozvane, teniske Akademije(?!) u Srbiji, Kini... Na ogromnim površinama.

No, priliv para, kao nekada, daleko je miljama od onog koji je, verovatno, očekivao. Nebrojeni troškovi tih silnih Akademija (?!) mora da su ogromni, a sve to valja i mora se platiti. U tom slučaju se postavlja pitanje isplativost uloženog kapitala. Pa, i pitanje buduće egzistencije.

I sada dolazimo do odgovora zašto se onoliko Janko gurao na bini da bude viđen uz Vučića spasitelja.

Ima i onih koji su u svojim sportovima zgrnuli ogroman novac i potrošili ga na jahte, lude žurke i ostale gluposti, a koji sada ulaze u SNS kao sigurnu kuću iliti prihvatilište SNS-a. Uključujući i one koji su svoj ogroman kapital sačuvali ali, uložiće ga tamo i u onaj biznis koji će im blagosloviti Vučić.

Ni na koga od njih Vučić ne očekuje bilo koju korist od njihovog nekakvog javnog političkog angažovanja.

Ali, zato, Janko i njemu slični vide i očekuju spas i korist od Vučića i SNS-a.

Svima njima poruka: Jedan je Novak Đoković!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Po starom, tradicionalnom receptu

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati