Kolumne

[ Izvor: Dejan Peković ]

29. 11. 2023. 13:48 1

Piše Dejan Peković: Debakl! Zvezdu čeka nikad težih 6 meseci

Ima jedno zlatno pravilo u fudbalu da od tri igrača stranca, uvek možete da promašite jednog. Ako promašite dvojicu od trojice, onda se nadate da se taj jedan pogođeni neće povrediti i da će nositi ekipu. A ako promašite svu trojicu, onda definitivno nije problem u njima, nego u struci, nauci, u viđenju kako neko treba da izgleda u sredini u koju dolazi i, osnovno, da li ima kvalitet za najzahtevnije takmičenje na planeti zemlji koje postoji, ne samo fudbalski, nego i psihički.

Endiaje, Kraso i Olajinka su zamka tamnoputih igrača koji vam pune oči, a prazne srce. .Kada treba istrpeti pritisak i izdržati grb na dresu koji nosite, a ima težinu svetskog i evropskog prvaka, njihova mentalna priprema za takve mečeve bukvalno ne postoji i potpuno su "pukli".

Jer, onakve šanse i zicere igrač koji se ozbiljno sprema za takav nastup ne sme da ne šutne makar kako treba. Može i da promaši i da mu golman odbrani, ali nikako ne može da ima selekciju udaraca kao neki navijač koji je u strahu od šanse koja mu se pruži da se proslavi.

Udarac glavom Endiajea i njegov promašaj je ogledalo svega što iole ozbiljniji napadač ne sme da promaši. Podloga sjajna, stabilnost nogu pri ulasku u skok bez ometanja, sjajan centrašut, idealan da se golman vraća i povlači maltene u gol, jer ostaje mu samo periferni bočni vid da bi imao pripremu za bilo kakvu reakciju, gde je van balansa i gol mu je ogroman, pošto ne kontroliše ni prvu ni drugu stativu. I kada uputite onakav udarac glavom ili bolje rečeno promašite loptu, a prvi ste napadač kluba koji je bio prvak Evrope i sveta, onda je svaka druga priča suvišna.

Zvezda je doživela pravi debakl u Evropi, a toliko smo očekivali baš od ove sezone i trenera Baraka Bahara. Dovođenje Đige, koga smo više puta kritikovali, na poziciji štopera, kojeg maltene nema ni u jednom defanzivnom skoku, neozbiljno je i za ligu Srbije, a kamoli za Ligu šampiona. Kompletna javnost je videla da je to mlad igrač, koji treba da se razvija, nikako da bude starter u Ligi šampiona.

Zvezda mora da nađe način da ovakvu situaciju prebrodi i čeka je možda nikad težih šest meseci u svojoj istoriji, jer je potrošila ogroman novac a ima hiljadu znakova pitanja ispred sebe.

Zvezda je u poslednjih sedam, osam godina maksimalno napredovala kao klub, nekoliko puta je učestvovala u Ligi šampiona, finansijski je ojačala, plate igrača su otišle 10 puta na gore... Ali, sada kada je imala sve uslove, najviše je razočarala.

Dejan Peković, bivši fudbaler, a sada fudbalski agent i stručni konsultant u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati