Kolumne

Aleksandra Ćurčić

19. 05. 2023. 05:14 42

Dostojan nedostojnog

Dragi moji, sve su nas rodile žene, Isusa Hrista je rodila žena. Ko podigne glas na ženu, podigao je glas na svoju majku. Ko uvredi ili udari ženu - udario je svoju majku, svoju kćerku.

Ko ubije ženu, ubio je bogorodicu!

Mržnja je, deco moja, seme korova koje je uvek nicalo na našoj plodnoj zemlji. Taj korov brzo raste i daje otrovne plodove.

Deca nam ubijaju decu i moje srce krvari zbog toga. U mislima i molitvama sam sa porodicama žrtva i pozivam sve da iščupaju korov mržnje iz svojih srca, iz javnog života, iz medija. Da se saberemo i shvatimo gde smo grešili, da se ovi užasi nikada ne ponove!

Ovako nešto bi izgovorio čovek koga bih nazvala svojim patrijarhom. Ovako nešto bi bilo lepo i lekovito.

Nije se desilo.

Neće se desiti.

Par dana posle nezapamćenih tragedija za prepunim stolom, držeći polupraznu čašu vina, patrijarh neku ženu naziva jadnicom i bednicom koristeći "bre" poput pijanog gosta u kafani koji želi da ga svi čuju i da ga se svi plaše. I nema veze kojoj se ženi obraća, jer mržnja koja izbija iz njega je mržnja prema svim ženama.

Žena po njemu može da bude vernica, domaćica, spremačica, kuvarica, bludnica i bednica, ali ne može da bude advokatica, naučnica, doktorica ili predsednica.

Gospodine Periću, dok ste bili u Zagrebu, bili ste moderan episkop, slušali Azru i Partibrejkerse, stvarali lažnu sliku o sebi, jer ste znali da će ta slika da vas dovede do popularnosti a bogami i visoke funkcije.

Više ne morate da glumite, Periću!

Stavili ste se u službu vlasti, ne vidite zlo, mržnju, epsku krađu i epsku nesreću oko sebe. Vidite samo zlatnike koje vam baca gospodar života i smrti u ovoj zemlji.

Ogradili ste se od ljudi.

Vi ste patrijarh samo onih koji slepo slušaju predsednika, za nas ostale imate samo prekore koji prerastaju u otvorenu mržnju.

Kažete da ne čekate bolje vreme, već Hristov dolazak.

Da li biste, Periću, smeli da izađete pred Hrista? Da li biste smeli da mu pogledate u oči?

Vi se, Periću, ne nadate drugom Hristovom dolasku, vi se nadate da Hrist ne postoji, jer nigde u bibliji ne piše:
"Bogatite se, sveštenici moji, ne slušajte pastvu svoju, već samo vladara! Ne brinite za zemlju i ljude, brinite samo o svojim zlatnim dvorcima i brzim kočijama! Ne osećajte teret greha oko svoga vrata, već samo teret zlata koje nosite u moju čast!"

Da nešto ovako piše u Bibliji, vi biste bili pravi poglavar SPC, ovako ne znam kom se bogu molite?

Pružate podršku onom koji vladavinu gradi na laži, strahu i tami, vi koji kažete da ste sluga Isusa Hrista koji je istina, radost i svetlost.

Niste ga dostojni.

Dostojni ste samo nedostojnog boga sa Andrićevog venca!

Aleksandra Ćurčić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati