Kolumne

Bojana Tatić

12. 05. 2023. 09:11 6

Miting protiv zdravog razuma

Predsednik SNS-a, Aleksandar Vučić, poziva građane na kontramiting. Kontramiting mitingu koji je bio PROTIV nasilja u Srbiji. Nekoliko trenutaka pre toga pominje da su u jednom danu skupili gotovo 3.000 komada naoružanja koje će pomoći da se sačuva mir. Kako to da shvatimo, predsedniče?

Dakle, poziva oko 700.000 svojih pristalica, što je vrlo blizu ukupnom broju SNS članstva, na šta? Miting koji je ZA nasilje u Srbiji?! Tako zvuči. I ne, ovo nije izvučeno iz konteksta.

Sad je red na tih 700.000. Na taj prevelik broj malh šrafova u mašineriji zla. Na sve ljude sa izgovorima, razlozima i objašnjenjima. Opet je došao red na vas da birate, da kažete šta vam je bitnije - minimalac za koji trenutno radite ili budućnost svih nas. Birate da li ćete nastaviti da puzite, sa ozbiljnim šansama da za koju godinu vaša deca isto tako puze, ili ćete ustati i stati na put pretnjama, strahu i ponižavanju.

Više od 10 godina trpite maltretiranje svake vrste, prodajete svoju slobodu i izdajete svoje potomke. I zato je kranje vreme da stanete na pravu stranu, stranu gde je istina iznad svega, a pravda važi za sve podjednako.

Vaš poslednji voz polazi u petak, 12. maja, a ako ovu šansu propustite, to je to. Kada SNS padne sa vlasti, što je neminovno pre ili kasnije, neće više biti mesta za izgovore i opravdanja. Nikoga više neće zanimati što ste morali, bili naterani, uplašeni ili ucenjeni. Moraćete da stanete ispred svoje dece, ispred Srbije i celog sveta i da konačno kažete istinu.

Nemojte to dozvoliti sebi, jer verujte - sloboda ima mnogo bolji ukus od bilo kog sendviča.

Bojana Tatić

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati