Kolumne

[ Izvor: Davor Cicović ]

28. 01. 2023. 07:00 14

Obračun kod tastovog hotela

Izdajnici, plaćenici, bednici, lopovi, devojčice... Pretnje, pozivi na obračun i širok opus uvreda kojima se služi predsednik republike u pokušaju diskreditacije političkih protivnika je nešto na šta smo već odavno navikli. Bazični profil formiranja njegove ličnosti izliven je kalupom huliganske mladosti, a finalni deo ukrašen filigranskom posvetom prvaka žanra bahatosti i primitivizma, njegovog političkog oca, Vojislava Šešelja.

Vođeni inverzionom parafrazom latinske poslovice "Quod licet lovi, non licet bovi", koja u osnovi znači " Što priliči Jupiteru, ne priliči volu", a u naprednjačkoj izvedbi "Što priliči Jupiteru, priliči i volu" predsednikov narativ zastupaju i sledbenici agende poput Gašića, Šapića, Vulina, a neretko na sceni bljesne i neko novo lice.
Čast je ovaj put pripala gradonačelniku Bora Aleksandru Milikiću.

Na konstruktivnu kritiku stanovnika ovog grada D.S. (objavljenu na društvenoj mreži) u kojoj se navodi da gradska toplana već danima ne radi, te da se građani smrzavaju, reagovao je u predsedničkom maniru:

"Aj mangupe dolazim pred tastov hotel Albo, tu sam za 15 minuta. Nisam ranije stigao da vidim ovu poruku, pa da ti se javim."

I zaista, Milikić se pojavio u predviđenom roku, što je dokazao "selfiranjem" ispred pomenutog hotela.
Istini za volju uvrede su se čule i od strane autora objave, no, one su posledica i refleks na ponižavanje, torturu i devastaciju države koja je na snazi već celu deceniju, te nije nikakvo čudo da običan građanin svoj bes i očaj manifestuje ovako.

Običan da, ali odgovorni ne!

Odgovorni bi kritiku trebalo da shvati podsticajno i uložit napor da se dođe do rešenja, a ne da zakaže obračun ispred tastovog hotela.

SNS i odgovornost, hm, zvuči kao početak nekog vica.

Dakle, građani Bora, ukoliko u budućnosti ukažete na neku lokalnu anomaliju, računajte da će vam se u roku od 15 minuta na vratima pojaviti gradonačelnik ili će vas pozvati na meč ispred tastovog hotela.

Ring je očigledno tamo. 

Davor Cicović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati