Kolumne

Živan Haravan

01. 01. 2023. 15:25 0

(Ne)dobronamerne želje za 2023.

Bez trunke sumnje u muškost Narodnog poslanika Marjana Rističevića i ženstvenost Narodne poslanice Nataše Jovanović, a pogotovo u njihov patriotizam, jer, što reče Nataša, ona je "uvek bila na braniku otadžbine", a kako su, oboje, ogorčeni protivnici tzv. LGBT populacije koja ugrožava natalitet, evo Novogošnje želje za obe strane.

Ako bi neki gej poželeo da bude strejt muškarac, bilo bi dovoljno da mu gospodin Rističević, onako patriotski, zatvorenih očiju, podari samo jedan tzv. francuski poljubac. Taj gej bi pohrlio u zagrljaj prvoj ženi na koju bi, potom, naišao. A, ako bi neka dama poželela da se preobrati u strejt ženu bilo bi dovoljno da joj gospođa Nataša, onako, sa branika otadžbine, zatvorenih očiju, podarifrancuski poljubac. Ta žena bi, potom, pohrlila u zagrljaj prvom muškarcu na koga bi naišla.

Eto lepe želje i jednoj i drugoj strani u Novoj 2023.

Ide proleće. Još koji mesec. Vreme pogodno za krečenje stana. Molera, i to kvalitetnih, u Srbiji je sve manje. Ali SNS, kao stranka u službi naroda, ima svog visokoobrazovanog molera, poznatog široj javnosti kao "Đuka moler". Kao običan čovek iz naroda i advokat, kreće se, često poslovno, u zgradi Suda. Tu, u nekom hodniku, ako imate sreće, možete da ga sretnete i dogovorite krečenje vašeg stana i predate mu duplikat ljučeva stana. Mali problem je što Đuka kreči, isključivo noću i to sa ekipom, pa biste morali sa porodicom da se iselite u park na par dana.

Tako bi vam se ispunila novogodišnja želja da dobijete okrečen stan. Za stvari i neke od vaših dragocenosti u njemu, nema garancije. No, nema brige! Đuka je, rekosmo, advokat i odmah će prijaviti krađu protiv NN izvršioca. Krečenje je besplatno, ali Đukine advokatske usluge, da vas zastupa u istražnom postupku protiv NN lopova, nisu besplatne.

Ako, baš, zaslužite da vam neko zavali šamarčinu, neka vam u Novoj 2023, tu šamarčinu zavali predsednik Demokratske stranke gospodin Zoran Lutovac.

Ako vam se ove Nove 2023. ženi sin ili udaje ćerka, a vi niste zadovoljni njihovim izborom bračnog partnera, zamolite predsednika Narodne Skupštine RS gospodina Vladimira Orlića da bude spiker na svadbi. Pre sudbonosnog "DA", na venčanju, on će mladencima oduzeti reč ili po Poslovniku venčanja ili što im je isteklo vreme za izjašnjavanje. Venčanja nebi bilo. Tako bi vam on učinio srećnom Novu 2023.

Oni koji su, poput nadaleko poznatih radikalskih kletvenica, skloni kletvama, a ponestaje im ideje, u srećnoj Novoj 2023, evo priloga za popunu repertoara: dabogda ti snajka bila Jovana Jeremić; dabogda ti zet bio Milenko Jovanov; dabogda bio Narodni poslanik u Skupštini RS...

U srećnoj Novoj 2023, neka sve naše mašinovođe dobiju skafandere.

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati