Kolumne

Milan Zarić

03. 12. 2022. 07:00 6

Kako ste mislili da odete u osminu finala?

Srbija je eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva - nismo ni zaslužili da se nađemo među najboljih 16 ekipa. Pokazali su naši malo, zablistali su, pa se brzo gasili na mečevima sa Kamerunom i Švajcarskom, a kada je tako - onda nije ni čudo što je rezultat izostao.

Sudeći prema bombastičnim izjavama pojedinih igrača, kao i najavama režimskih tabloida, Srbija je u Katar otišla da osvoji titulu? Ha-ha-ha. A kući se vraća već posle grupne faze, sa samo bodom na tri meča. Premalo!

Igrali su fudbal 20-ak minuta protiv Kameruna i isto toliko protiv Švajcarske, sve ostalo je za zaborav. Pa, kako su mislili da sa takvom igrom idu dalje?

Protiv Brazila smo se povukli na našu polovinu, "karioke" su pucanje odbrane iskoristili i došli do rutinske pobede, a da se nisu oznojili.

Okej, Brazil je neka druga dimenzija, iako su se mogle čuti nerealne najave da ćemo pobediti glavnog favorita za svetsku titulu. Međutim, pobede na preostala dva meča su morale da dođu.

Nisu, najviše zahvaljujući nedopustivom pucanju odbrane, što se na velikim takmičenjima ne prašta.

Prvi takav slučaj je viđen na meču sa Kamerunom. Uspeli su tada "orlovi" nadahnutom igrom u poslednjih 10-ak minuta prvog poluvremena i 15-ak u drugom delu da dođu od 1:0 do 1:3, ali su zatim sve prosuli, pa su na kraju uzeli samo bod.

Slična situacija viđena je i protiv Švajcarske. Rival je bolje ušao u meč, imao dve "mrtve" šanse u prvom minutu, potom su naši fudbaleri uspeli da se dignu, pa i da pogode stativu preko Živkovića. I nakon toga su primili gol.

Uspeli su da se dignu nakon toga, u 27. i 35. minutu su preokrenuli, da bi pali u finišu poluvremena, što je bilo presudno za konačni rezultat. Pad je usledio i početkom drugog dela, kada smo primili još jedan gol, što je značilo i kraj snova da možemo do osmine finala. Ostatak meča je bio za zaborav jer je moglo da se igra do sutra, a Srbija ne bi došla do gola, a kamoli do pobede.

Sve u svemu, 40, 50 minuta dobre igre na tri meča nikako ne mogu da bude dovoljno za plasman dalje. Svetsko prvenstvo zahteva kontinuitet, čvrstinu, organizovanost, jedinstvo... A ništa od toga izabranici Dragana Stojkovića Piksija nisu imali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati