Kolumne

[ Izvor: Bratislav Marković ]

14. 11. 2022. 06:00 32

Rističević veruje da su Đilas i Šolak ista osoba

Na jednoj televiziji koja nosi ime nekada ugledne novinske agencije, a danas na žalost služi za pozivanje u goste tipova zbog kojih pristojni ljudi moraju da sklanjaju decu, jer ovi vređaju političke neistomišljenike, čitaj opoziciju, simpatični Marijan rekao je dosta toga, ali je suština da je izvređao opoziciju, rečima da je nepregledana. Njegov nastup, bar koliko sam ja video deluje kao da je baš on ne pregledan, ali dobro, to nije ništa novo...

I taman kad sam se ponadao da ćemo to ostaviti u prošlosti, simpatični Marijan izgovara dva prezimena zajedno. Đilas Šolak. Vidi, ja sam uveren da narodni poslanik Marijan misli da je ovde u pitanju jedna ista osoba koja se zove Đilas Šolak. Moguće. Urbana legenda kaže da je Cane iz Partibrejkersa prošao pored kafića u kome su sedeli Đorđe David i Milić Vukašinović i rekao im: e a što se vas dvojica ne đorate pa da se zovete kao svi normalni ljudi.

Što se mene tiče, provalio sam odavno da su u pitanju dve osobe i da se Đilas ne zove Šolak. Đilas postoji, znam čoveka, ali za Šolaka, pa nemam pojma, meni to Šolak deluje kao neko mitsko biće. Naprednjaci ga spominju, a čoveka nigde nema. Istina, ima neproverenih glasina da su naprednjaci izmislili Šolaka da bi zajebavali Rističevića. Jer pazi, Marijan je dugo u skupštini, a u njoj do skoro opozicije i nije bilo. I sad, jeste njima tamo ok, lepe plate, al dosadno, brate. Treba da izglasaju nešto i da bi to ličilo na raspravu, oni kao nešto mudruju. I pošto je Đilas kratko prezime, smislili su Šolaka. I rekli su to simpatičnom Marijanu. Ovaj je verovatno pomislio da se Đilas zove Šolak i tako je to krenulo.
Priča se da je Marijan toliko smarao u prošlom sazivu skupštine da su ga uputili da sa Vulinom služi vojni rok od 15 dana i rekli im da jedan drugom miniraju krevete, ali ovi to nisu umeli. Onda se neki od Vulina smorio i tražio redovno odsustvo, što mu je na kraju i učinjeno jer je procenjeno od strane saveta za nacionalnu bezbednost da su njih dvojica na okupu ozbiljna opasnost po mir i stabilnost ekonomskog tigra.

Nešto mi je još jako zanimljivo bilo u nastupu poslanika Marijana. Reče "Ja sam mislio da je ona Dragana Rakić normalna..."

Vrlo čudna rečenica. Iz više razloga. Na stranu to što se rečenica nikad ne počinje sa ja, može biti da se čovek zbunio jer stalno razmišlja gde to curi roba iz njegovih ambara, nego on još pretenciozno tvrdi da je mislio. Ne verujem da je to moguće. Zatim kaže da je opozicija gora od rijalitija "Farme" u kojoj je on bio. Marijan je dakle donekle svestan da je rijaliti dno dna, samo ja se ne slažem sa njim da bilo šta može biti gore od toga, posebno kad on učestvuje.
Zapravo, može. Kad je on narodni poslanik onda skupština može biti gora od rijalitija. Jer onda on može da vređa svoje koleginice, narodne poslanice, a režimu kome i sam pripada puna su usta zaštite žena. Izgleda da je to samo deklaratorno, ili se ne odnosi na sve žene, jer Dragana Rakić pripada opoziciji pa je valjda dozvoljeno da se ona vređa. Jedini problem je u tome što sam ubeđen da on ne razume, a verujem da Dragana razume, da Rističević nikog ne može da uvredi.

Realno, ko njega uzima za ozbiljno.

Nego, šta bi sa onim njegovim ambarima?

Bratislav Marković, advokat

(www.bratislavmarkovic.com)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati