Kolumne

Davor Kalajžić

18. 01. 2022. 06:00 2

Ćoravi referendum

Komunisti su izumeli ćorave kutije, a Aleksandar Vučić ćoravi referendum.

Uspešnom strategijom stvaranja medijske dimne zavese i unošenjem konfuzije u narod, sektopartija je uz pomoć bratomafije napravila državni udar time što je ukinula pravilo cenzusa na referendumu. To znači da od sada vladavina većine nad manjinom biva zamenjena vladavinom manjine nad većinom. A u Srbiji ta manjina je jajinački klan.

Ovo katastrofalno slamanje izvršne snage narodne volje bilo je potrebno da bi se zacementirao organigram pravosudne piramide zloupotreba, sačinjene od brižljivo odnegovanih i adekvatno raspoređenih poslušnih tužilaca i sudija, koji će sada dobiti priliku da struku i sistem "oslobode" od onih koji su sudili po zakonu i pravdi. Prvo to, a posle sve ostalo - do teritorijalnog rasparčavanja i trovanja države.

Pojedini mediji prilično detaljno su izveštavali o postepenoj pripremi za ovu prljavu rabotu. Počelo je novinama preko očiju Zagorke Dolovac, a završava se referendumom preko očiju naroda. Sledeća vlast moraće prvo ovaj "referendum" da proglasi ništavnim, što u svojoj suštini on i jeste, a potom da krene u demontažu pravosudnog kadriranja, uz obavezan povratak principa cenzusa.

Na sajtu RIK-a, jasno i čitko stoji nadležnost, ovlašćenja i obaveze. Zakonom o referendumu i narodnoj inicijativi, članom 13. Republičkoj izbornoj komisiji MOŽE da bude povereno sprovođenje i republičkog referenduma, s tim da joj to naloži Skupština Srbije.

Na "Osmoj posebnoj sednici u Dvanaestom sazivu, održanoj 30. novembra 2021". Skupština je donela "Odluku o raspisivanju referenduma", ali je propustila da RIK-u da ovlašćenje da SPROVEDE republički referendum! U tački 5. Odluke, RIK se ovlašćuje da "utvrđuje i objavljuje ukupne rezultate republičkog referenduma i dostavlja izveštaj o sprovedenom republičkom referendumu Narodnoj skupštini Republike Srbije", ali se nigde ne navodi da je RIK, ili neko drugi, ovlašćen da sprovede referendum!

Da ćoravi posao proglasi velikim uspehom, prvi je požurio Aleksandar Vučić, koji je referendumske rezultate utvrdio i izneo pre samog RIK-a. Ponovljeno kršenje zakona i Ustava i samovlašće.

U startu protivzakonit, "referendum" je bio orgijanje lopovluka i bal razbojnika. Pokazao je da sektopartija neće prezati ni od čega samo da ostane na vlasti. Kosovski Srbi nisu mogli da glasaju u srpskoj AP KiM, što je samo po sebi dovoljno da "referendum" bude ništavan. Umesto toga, "najbolji student prava", koji je studirao isto kako je polagao seminarske za trenera, organizovao je navodno glasanje po vukojebinama Raške, Kuršumlije i Vranja.

U talu sa koalicionim partnerom u separatističkoj "Vladi", Kurtijem, organizovao je konvoje albanskih autobusa da sa tablicama "nezavisne Kosove", dovede hiljade "birača". Sa terena dolaze izveštaji da je "Barileva Turist Sh.p.k.", albanska kompanija iz Nemačke dovela i braću Albance da zaokruže DA na "referendumu", jer su im navodno za tu uslugu obešćani naši pasoši. Šta se tu zaista događalo probaće da utvrdi sledeća vlast.

Da postavim pitanja odgovornoj opoziciji:

Je l' stvarno mislite da ćete motivisati veliki deo građana Srbije da učestvuje u aprilskoj izbornoj krađi? Je l’ stvarno verujete da ćete steći narodnu podršku time što ćete gurnuti svoje simpatizere u već nameštene izbore? Je l’ stvarno mislite da se rat protiv mafije dobija u glasačkim kutijama?

Je l’ moguće da još niste shvatili da ćete učestvovanjem na aprilskim izborima predati jedino što nam još nisu ukrali - legalitet i legitimitet?!

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika Generalnog sekretara UN

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati