Kolumne

Nenad Kulačin [ Izvor: Danas ]

17. 11. 2021. 06:32 9

Janjuš i predsednik

Retko ko se neće složiti sa time da su televizija Pink i njen vlasnik Željko Mitrović, verovatno, nešto najgore što se desilo Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.

Ubeđen sam da ni Mitroviću nije svejedno zbog toga. Svestan je svega i svoje iskupljenje sada traži u projektima u kojima se uživeo u ulogu Proke Pronalazača.

Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Pink je postao pokretačka snaga ovog režima. Svoj program je kompletno usaglasio sa programskom šemom Srpske napredne stranke i ti nema nikakvog štucanja. Od ranog jutra, 24/7 sve je podređeno jednom cilju - Aleksandru Vučiću.

I Mitrović ima sreću, jer je u toj podeli karata dobio veću kategoriju od, na primer, Hepija.

Ništa od ovoga nije novo, sve se već godina zna. Ali neke stvari su prosto neverovatne i zdravorazumsko biće se jednostavno zamisli nad celom ovom pričom.

Pink je postao kao neka velika spavaonica u kojoj pod teškom dozom narkoze spavaju razni likovi, samozvani stručnjaci i analitičari. Probude ih iz dubokog sna, na velikom monitoru ih upute u temu o kojoj su dužni da pričaju, čak i više ne daju ni smernice, jer se radi o uigranim situacijama.

Poput dežurnih oficira, njih opserviraju razne muške i ženske, unapređene, apdejtovane verzije voditelja. Probude koga treba i teraj u program. To je toliko uhodana akcija da nikada nije zatajila.

Desi se, naročito kod nekih pridošlica, malo proklizavanja, koja budu neprimerena možda čak i za pinkovske standarde.

Nema teme koje oni neće sažvakati, nema situacije koje neće okrenuti na njegovu stranu, nema čoveka kojeg neće ocrniti ako treba i nije se rodio još taj koga oni ne bi ugostili zarad pljuvanja po neprijatelju.

Tako je na red došao i nekadašnji simbol otpora i prkosa sa Terazijske česme Branislav Lečić Leka. Nekadašnji ministar kulture u Vladi Zorana Đinđića i nesuđeni lider Demokratske stranke.

Zaseo je pre neko jutro preko puta nečega protiv čega se borio dobar deo svog života, ili smo mi mislili da se borio, i pričao o tome da mu je Đilas namestio aferu o silovanju koleginice, da su predstavnici druge Srbije lažni intelektualci i kurve.

I onda se čovek uhvati za glavu i s punim pravom se zapita - A šta si ti, Leko?

Nadležni organi su doneli odluku da poznati glumac nije silovatelj, ali ne postoji institucija koja ga može odbraniti od toga da je silovatelj morala.

Njegov čuveni govor o Pinku, sa kamiona, tokom protesta "Jedan od pet miliona" 2019. vrteo se na toj televiziji kao jedan od vrhunskih dokaza besčašća protivnika Aleksandra Vučića.

Njegov čuveni izveštačeni smeh je i dan-danas enigma svima koji su se tog dana našli na beogradskim ulicima.

Pinku to, naravno, da ne smeta.

Pored toga što se radi o velikoj spavaonici, Pink je odavno još veća perionica. Svakoga će oni da operu ako je to u njegovom interesu, pa i Leku.

Nekada proslavljeni glumac dobiće zasluženi apartman, tik do Nebojše Krstića, koji se u toj perionici oprao još 2012. godine, među prvima.

Najiskrenije, ne bi me iznenadilo da za svoje nastupe na Pinku svi oni dobiju i po neki honorarčić. Tako sve to tamo izgleda.

Taj isti Pink se zgražava nad svakom rečju koja se iskoristi za napad na voljenog im predsednika.

Njihova hipersenzitivna bića, nisu osetljiva i za teške reči koje su svakodnevno prisutna uživo u njihovom programu zahvaljujući prostakušama i prostacima iz Zadruge. Zašto je ok opsovati tamo nekog Janjuša, ali ne i predsednika Srbije.

Meni su Janjuš i predsednik isti. Gotovo imaju istu minutažu na Pinku. Nema dana a da nisu u krupnom planu.

Obojica pričaju nebuloze, a Janjuš je čak zanimljiviji i simpatičniji. Janjuš i predsednik, to je paradigma Pinka, odnosno današnje Srbije.

Leka mu tu sada dođe kao veliko pojačanje koje će, ako hoće, pomenuti Đilasa, za razliku od Janjuša.

Srbija je davno poražena od Pinka i malo toga može sada da se učini. Poklekla je Srbija pred primitivizmom i gromozornom kampanjom.

Ono što možemo je da se nadamo da su ovo poslednji pinkovski trzaji. Onoga dana kada u Srbiji osvane sunce slobode, od tog dana Pink mora da postane spomenik srama za vijek i vjekove.

Da više nikome nikada ne padne na pamet da se na taj način igra sa Srbijom. Nema sumnje da će Proka Pronalazač pokušati još jednom da promeni dres, ali se nadam da što je menjao, menjao je.

#izVucicemose

Nenad Kulačin

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati