Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

12. 10. 2021. 12:57 12

Žarko Jokanović: Kriminalci iz sopstvenih redova

Dok se vaš veliki vođa svim silama upire da objasni čestitim Srbima da uzgajanje par tona marihuane i nije neki naročit prekršaj i da hvatanje proizvođača i dilera droge nije akt poštovanja zakona, nego udar na njega i njegovu porodicu, vi u horu grakćete sa njim da je bezakonje - zakon, a svevlašće - oblik državnog uređenja.

U zemlji u kojoj su mafijaši država, a građani podanici. Zato se u vođinim medijima brane dileri droge, istovremeno dok se direktor policije vodi na detektor laži, a ministar vojni, koji je do skora bio ministar policije, optužuje da je od prve pratilje postao prvi zaverenik. I to radite vi, sami sebi, jer su se vaši jedinstveni strankomafijaški i kriminalni redovi prestrojili u mafijaške i kriminalne klanove – koji su počeli da rade jedni drugima o glavi. Nadamo se – uspešno, jer drugo i ne zaslužujete. Dok se potpuno ne istrebite u brlogu vaše truleži, u koju ste uvukli ceo jedan narod i celu jednu državu.

I zato ste rešili da se obračunate sa svima koji velikom vođi stanu na senku. Od onih koji su se usudili da uhapse vlasnika plantaže droge u Srbiji „Zlatnog doba“, do dve penzionerke iz Udruženja penzionera Pudaraca, koje su se pobunile što su umesto u banju Vrdnik, kako im je obećano, odvedene u Busije da slušaju velikog vođu. Što je ocenjeno kao atak na vođu i državu, kao da smo u tridesetim godinama prošlog veka, malo severnije u Evropi. A znamo kako se taj ludački eksperiment završio.

Ali, najbitnije je da je vođa mafijaško-kriminalnu suštinu svoje vlasti i svakodnevne afere svoje i svojih trabanata lepo prekrio do sada neviđenim uspesima svog Zlatnog doba mafijaškog procvata. Tako je vaskolikim Srbima lepo objasnio da je zahvaljujući njemu Srbija sada na mapi onih zemalja koje prave čokoladu, jer je on otvorio neku fabriku čokolade. To što se u ovoj zemlji čokolada u raznim fabrikama proizvodila u prethodnih sto godina – jednostavno se ne računa. Jer, istorija se računa samo od istorijski pomanitalog – koji će uskoro ljudima početi da objašnjava i da dišu zahvaljući njemu, da je on lično asfaltirao prvi kilometar puta koji su Srbi ikada imali, da je izgradnja solitera u Srbiji počela u Beogradu na vodi i nikada pre - i da na ovim prostorima nikada niko nije napravio bolnicu, dok se on nije toga prvi setio.

Udruženje psihijatara i dalje ćuti, baš kao i državno tužilaštvo, što je dirljiva simbioza medicine i prava. U nečinjenju. A u toj disciplini naročito se ističu članovi Kriznog štaba. Naročito njegov medicinski deo - koji znaju da je nepreduzimanje bilo kakvih mera u ovom užasnom talasu korone ravno planiranom istrebljenju stanovništva - ali jedino što ne znaju jeste zašto i dalje sede u tom telu, iako se ništa ne pitaju. I zato, odlikovani od strane vođe u prethodnim mesecima izabrali su poltronstvo i ćutanje, pristajanje i ponižavanje – naspram ljudskog i profesionalnog dostojanstva. Izabrali su da budu maska za trulež, umesto da budu stručnjaci sa kičmom, stavom i dostojanstvom - koji podnese ostavku kada ih neko tera da statiraju.

Država nam se raspada po svim šavovima - a građani se ponašaju kao žaba iz eksperimenta. U kome se u posudi u kojoj se žaba nalazi temperatura postepeno povećava. Tako da se žaba na kraju skuva, a da nije ni svesna da joj preti opasnost. Jer, se postepeno privikavala na pogoršanje uslova u kojima živi.

Ali, bitno je da se srpski mediji pod jarmom vođe bave Pandorinim papirima koji su razotkrili Đukanovićeve of-šor kompanije, dok im, iz nekog razloga, uopšte nisu interesantne of-šor kompanije srpskih vlastodržaca i 24 stana jednog ministra, koji se ponovo pojavljuju u tim dokumentima. Što je sasvim logično. Jer, ova država je mafijaška tvorevina koja raskrinkava tuđe mafijaše - dok svoje pažljivo neguje i štiti na najznačajnijim funkcijama.

Zato vas pozdravljam vašim tradicionalnim pozdravom:

Dok on vlada - pamet pada!

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Znamenita Hrkalovićka vam nije bila zaverenica kada ste je slali u Lučane na dan izbora da se pozabavi uterivanjem vaše pobede. Kao što ni meljači ljudskog mesa nisu bili psihopate i kriminalci kada su, na vaš zahtev, batinali vaše neistomišljenike. Bando!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati