Kolumne

[ Izvor: Srđan Milivojević ]

24. 09. 2021. 14:44 16

Slina broj 2

Niko svoje saradnike ne ponižava sa takvom strašću i uzivanjem kao Aleksandar Vučić. I niko u tom ponižavanju tako mazohistički ne uživa kao Aleksandar Vulin. Na primeru Vulina, svaka iole normalna osoba moze videti da je sa Aleksandrom Vučićem nemoguće biti u nekim normalnim odnosima, a kamoli u prijateljskim. Ako je u pitanju rast ili očuvanje rejtinga, nema toga što Vučić neće uraditi, ko god da je sa druge strane.

To se najbolje videlo na predlogu Zakona o policiji koji je kao nijedan zakon ranije pretio da Srbiju, bar kada je o zakonskoj regulativi reč, približi nacističkoj Nemačkoj. Nema ko se nije oglasio povodom ovog sramnog predloga zakona. Kada se kritikujući zakon i iznoseći vrlo jasne i argumentovane zamerke na račun predlozenog teksta, javnosti obratila i Marinika Tepić, usledio je odgovor policije, čitaj ministra i pukovnika Vulina.

U teškom mukom sročenom saopštenju MUP-a, primedbe Marinike Tepić su označane kao "nesuvisle i netačne" uz poziv da "tekst Nacrta zakona, za početak makar pročita". U nastavku saopštenja MUP-a, punom trivijalnosti i ispraznih besmislica svim kritičarima ovog skandaloznog zakona je poručeno da MUP "ipak očekuje veći stepen ozbiljnosti" u komentarisanju tog važnog zakona, te je nama kritičarima istog, još jednom preporučeno da ga "za početak pročitamo". Saopštenje je slavodobitno čitano celog dana na svim režimskim medijima, a ugurano je i na naslovne strane svih partijskih glasila tabloidnog karaktera.

A onda šamar koji se pretvorio u aplauz po obrazima i kofa hladne vode po uspaljenoj glavi. ON je lično naredio da se zakon povuče dok se još ni mastilo nije osušilo sa odgovora upućenom Mariniki. On lično je druga pukovnika otreso ko slinu, kao da taj nadimak još davno nije kaparisao Nebojša iz Beograda. Pa je još i cipele obrisao o zapanjenog pukovnika. Daleko bilo da je Vučić kazao da je Marinika, uz armiju drugih kritičara zakona u pravu. Ali svima je jasno da je Vučiću nekom dobrano izvukao uši zbog predloga ovog zakona na kom bi mu pozavideli i nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj.

Između brojnih budalaština u ovom zakonu zbog kog je i Vučić morao da crveni, jedna od najvećih je predviđeno formiranje pomoćne policije. Čovečanstvo se sa pojmom pomoćne policije prvi put susrelo posle dolaska na vlast Adolfa Hitlera 1933. godine. Tada su u Nemačkoj formirane jedinice Sucmanšafta, pomoćne policije za očuvanje javnog reda i mira, čitaj odredi batinaša koji su imali zadatak da se obračunavaju sa malobrojnom preostalom opozicijom Adolfu Hitleru. Kasnije su od nemačkoh kolaboracionista, jedinice pomoćne policije formirane na okupiranim područjima Poljske, Litvanije, Letonije, Estonije, Belorusije i Ukrajine sa zadatkom da pomažu zloglasnim Ajzancgrupama pre svega u sprovođenju Holokausta. Prvo je valjalo istrebiti opoziciju, a onda sve druge koji su prljali čistotu više rase.

Mogu samo da zamislim koliko je u Srbiji ostalo ucveljenih batinaških odreda, koji su već maštali da će postati uniformisani pomoćnici pukovnika Vulina. Koliko je odbeglih pacijenata iz Laze sebe konačno videlo u admiralskim uniformama. Kad može Vulin da bude pukovnik, što ne bi mogli oni da glume i Napoleona ako treba, samo zarad vođine sreće.

Ali avaj njima kukavcima. Jednim potezom ruke, zajedno sa njihovim fantazmima i vlažnom snovima, obrisao ih je gazda kao da ne postoje. Ma pogledao ih nije kad je viknuo: "Mesto!" Zapanjeni pukovnik je dobio i jedno Čibe, praćeno mrkim pogledom.

I gde će sada svi ti bezuspešno lečeni pacijenti da se uhlebe? Pogotovo kad je u vikendici u Ritopeku proglašen stečaj. Pa nazad u "Lazu".

Zar ne vidite da ova vlast u poslednje vreme sve više najavljuje ulaganja u te ustanove i u zatvore.

Pa posle kažite da naprednjaci ne brinu o sebi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati