Kolumne

Davor Kalajžić

24. 09. 2021. 12:05 13

Vučićeva izdaja Kosova: Duh Ćićoline

Pošto je onomad ingeniozno otkrio da se deca najviše prave u prizemlju i na prvom spratu, verovatno ponesen likom i delom najpoznatije Mađarice svih vremena, Ćićoline, Aleksandar Vučić nam se iz njene postojbine obratio istorijskom porukom - u narednih mesec dana izneće naciji svoje mere “natalitetne demografske politike”. Biće seksa, kažu obavešteni.

Za to vreme, Albanci nam prave decu na severu AP KiM. Iako su o tome po sopstvenom priznanju bili obavešteni danima unapred, Vučić i ekipa nisu se bavili seksom u najavi. Imali su prečeg posla, da skidaju umrlice dok Albanci skidaju tablice.

- Zabrinut sam zbog prebijanja Srba na Kosovu i Metohiji - kaže Aleksandar Vučić povodom “probijanja” dogovora o nenapadanju tokom ROSU okupacije severa AP KiM.

A decembra 2018. izjavio je da će u slučaju napada Srbija “znati da zaštiti Srbe na Kosovu”. Već februara 2019. otišao je korak dalje pa je rekao: “Naše snage mogu da spreče svaki napad na Srbe”.

I ne samo to, već je posle hapšenja Marka Đurića slavodobitno izjavio: “Svi koji su učestvovali u otmici Marka Đurića odgovaraće pred srpskim državnim organima, među njima i dva lica srpske nacionalnosti koji su pomagali teroristima“. Do danas nije poznato ko je odgovarao i ko su bila ta dva Srbina.

U noćnim satima po albanskoj implementaciji segmenta Briselskog sporazuma o tablicama, na video snimcima koji su snimili stanovnici okoline Raške, a objavile „Novosti“, pojavila su se vozila Vojske Srbije i žandarmerije.

Sa uključenim rotacijama i sirenama krenula su negde, a stala daleko pre tačke „dalje nećeš moći“. Sve zajedno predstava za domaću javnost, bez uticaja i dometa na ROSU formacije koje smireno i uz nova pojačanja provode noći na severu AP KiM, radeći to po šta su došli, potpuno uvereni da im ne preti nikakva opasnost. I zaista, videli smo predstavnike “Srpske liste” kako sa ROSU dogovaraju sve detalje ovog severnog igrokaza. Da bi pokrio ovu sramotu, “vrhovni komandant” stavlja u pokret Stefanovića i Mojsilovića, koji vrše smotre i podižu borbenu gotovost džezava za kafu.

Pred očima Srbije odigrava se završni čin izdaje AP KiM. Sever AP KiM, koji je više od dvadeset godina bio slobodan zahvaljujući “Čuvarima mosta”, Oliveru Ivanoviću i Civilnoj zaštiti, stavljen je pod potpunu kontrolu “kosovske države”. Srbija je izgubila mogućnost da u slučaju potrebe opušteno uđe sa svojim snagama sve do Kosovske Mitrovice, gde je do sada bila prva tačka dodira. To znači da su Srbi sa severa AP KiM ostali vojno nezaštićeni, u istoj situaciji kao i krajiški Srbi kada su ih Milošević, Šešelj i Drašković ostavili na cedilu.

Njihov naslednik, Aleksandar Vučić, poručuje: “Ukoliko se nastavi ugrožavanje imovine i života građana srpske nacionalnosti, pozvaćemo KFOR i NATO da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima i zaštite živote Srba na KiM“. Politika je kurva, kaže jedna od definicija, a duh Ćićoline oprao je ruke od AP KiM.

Ni Rusija više nije na strani Srbije. Eventualna Vučićeva ostavka ih ne potresa. Tvorac Rezolucije 1244, Sergej Lavrov, ozbiljno je iritiran. A pre devet godina, Vučić je na sav glas preko TV ekrana čestitao svim Srbima na KiM formiranje ZSO. Umesto da se sada pokrije ušima i podnese ostavku zbog takve blamaže i zbog toga što ga Albanci sa podrum školama prave magarcem već godinama, a Internet gori od snimaka i afera koje iz Amsterdama otkriva odbegli provodadžija sektopartije, Vučić verbalno ponavlja "pa šta", i onima koji mu u ovoj zemlji kažu – izdajniče i lopove, biće ti suđeno!

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika Generalnog sekretara UN

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati