Kolumne

Davor Kalajžić

13. 09. 2021. 11:15 9

"Pripremamo se polako da uvodimo propusnice"

A bolje bi im bilo da polako pripremaju propusnice za one koji bi eventualno hteli da ih u bliskoj budućnosti posete u Požarevcu. O tome treba da razmišljaju, a ne o kovid propusnicama.

Pošto je za sada nekažnjeno, uglavnom bez pravih tendera, bratomafiji nabacio milione evra našeg novca, premijer se osilio i krenuo da nam preti ausvajsima. Udarilo mu u glavu što je "diplomirao" na 960-om univerzitetu u SAD, a ne zove se ni kiosk ni buregdžinica. Sve je jasno dok progovori.

Nedićeva Srbija bila je pod nemačkom Vojnom upravom. "Ausvajs", ili propusnica na srpskom, bio je omiljeni dokument kolaboracionista. Pružao im je "über alles" osećaj nedodirljivosti i nadmoći nad ostalim svetom. To je ono kad se za vreme policijskog časa šetaš gradom i penješ po krovovima zgrada i pališ baklje, ili kada mrtav pijan i naduvan voziš kola i popiješ prijavu, pa nikom ništa, ili kada paradiraš gradom u crnom džipu bez tablica, a policija te kao ne vidi, ili kada praviš ćevape, ali bez začina.

Nagoveštava nam "Vlada" da će verovatno po poseti drage nam "Muti", Angele Merkel, u duhu dobrog sećanja i čvrste ruke prijateljstva sa Vermahtom i njegovom doprinosu bombardovanja Srbije u više ratova, kao i naoružavanju terorističke OVK, sada "Vojske Kosova", da nam vrati omiljene "ausvajse", ovog puta koronine. Umesto poznatih nam "Starog sajmišta", "Banjice", "Topovskih šupa", "Milišićeve ciglane" i ostalih nemačkih logora širom Srbije, sva Srbija treba da postane logor - korona logor kojim će upravljati sektopartija i bratomafija.

Neuspeh, nesposobnost i neznanje Kriznog štaba koji su doveli do prekomerne smrtnosti i masovnog oboljevanja, treba nečim pokriti. Pretnjama i strahom najbolje. I dok se Vlada priprema da nam izdavanjem ausvajsa utera u kosti strah zbog druge po redu državne propasti projekta masovne "vakcinacije", sektopartija nastavlja da u kontinuitetu demolira sve epidemiološke mere na snazi.

U Vučićevom predizbornom stampedu po Srbiji, na skupovima odavno skoro niko ne nosi obavezne maske, niti održava propisano rastojanje. Ni sam Vučić se od početka pandemije praktično nijedanput nije pridržavao zakonskih mera, što je realno podstaklo pojedine lekare da se upitaju prima li on neke hiperimune gamaglobuline i lažne vakcine?

Nespojive suprotnosti - zakonske mere na snazi i sektopartijski "über alles" osećaj nedodirljivosti i nadmoći nad rajom, u najavi treba da dovede do dalje podele građana na one sa ausvajsom i one bez. U suštini, namera sektopartije je da unese novu razornu podelu u Srbiji, na poslušne i neposlušne, žigosane i nežigosane, računajući na to da oni neposlušni zapravo predstavljaju opoziciju, sa kojima će se onda pojedinačno obračunavati do proleća sledeće godine, u skladu sa "zakonom" i zarad olakšavanja nove izborne krađe.

Osećam da će "raja" eventualno uvođenje "ausvajsa" umeti adekvatno da proslavi. Umesto "vakcina", to nam je u krvi.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika Generalnog sekretara UN

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati