Kolumne

Davor Kalajžić

31. 08. 2021. 06:00 3

Rezultat nerešen, Srbija opet izgubila, dva minuta

I Palma i Marinika su nevini. Tako je reklo pravosuđe. "Doljevac" je ponovo ostao bez dva ključna minuta. I prisluškivanje i atentati i slike krimosa sa državnim službenicima i Krušik i Jovanjice i Telekom i Stefanović i Kokeza i Hrkalović i kompletni idioti i ... svuda Srbiji fale dva minuta.

Srpsko tužilaštvo na čelu sa "fascikliranom" Zagorkom Dolovac uspelo je da uzduž i popreko obesmisli srpsko pravosuđe i vladavinu prava. Posle skaradnog ponašanja lokalnih policajaca ispred stanice u Jagodini za koje su morali krivično da odgovaraju, krenuo je zastrašujući Palmin medijski ples. Međutim, ono što je užasavajuće je to da predsednika Srbije neko ucenjuje sa podatkom gde su bile čije glave, a jasno se odnosi na nedostajuća dva minuta slikanog ubistva na naplatnoj rampi Doljevac.

Dakle, više se ne radi o tome da li Palma podvodi devojčice i žene i da li Marinika Tepić lažno optužuje i širi paniku i lažne vesti, već je reč o tome da postoji osnovana sumnja da predsednik Srbije prikriva ubistvo. Jer, sam je rekao da poseduje ta dva minuta i da su jezivi, a potom ga Palma javno ucenjuje saznanjem o pravom vozaču-ubici, po sistemu - ako odem ja, otići ćeš i ti.

Tužilaštvo je moralo odmah da reaguje u oba slučaja. Prvo da od Vučića uzme snimak i ispita okolnosti pod kojima predsednik države uzurpira i verovatno prikriva materijalni dokaz ubistva i počinioca, a zatim da ispita i Palmu i rasvetli sve okolnosti vezane za njegovu indiciju da o tom ubistvu poseduje određena bitna saznanja, a verovatno i materijalne dokaze, koje je uskratio tužilaštvu, čime postaje saučesnik u prikrivanju ubistva.

Da su Palmine javno izrečene indicije dobrano argumentovane, pokazuje protekli period. Posle kratkog medijskog zatišja, koje je može biti utrošeno na cenjkanje, Palma je dobio širom otvorena režimska medijska vrata da krene u protivnapad, ali ne toliko protiv Marinike Tepić, već protiv svih potencijalnih lokalnih svedoka koji bi mogli da doprinesu rasvetljavanju ove zlokobne afere.

Na kraju, kad su gomile drugih afera zatrpale ovu užasnu, neko je procenio da je dovoljno miran trenutak da se sve baci pod tepih. "Mir, mir, mir, niko nije kriv". Sramotna pravosudna odluka zbog koje svi njeni akteri sutra moraju krivično da odgovaraju.

Sektopartija i bratomafija doveli su Srbiju u stanje potpunog državnog, ljudskog i moralnog rasula. Ne postoje reči kojima ovo stanje može da se opiše. Verovatno su ovako izgledale Sodoma i Gomora u trenutku kad je Bog rešio da ih uništi.
Srbija je na kolenima. Dizajneri ratova i kriminala devedesetih, zajahali su da dovrše gde su stali. Za njih mi smo bubašvabe.

Lustracija postaje imperativ opstanka države i naroda.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati