Kolumne

[ Izvor: Srđan Milivojević ]

20. 07. 2021. 12:00 13

'Ajmo, ceo stadion

Predaja nije opcija je parola koju naprednjaci obilato koriste poslednjih godinu i po dana. Na žalost, posle desanta na Niš, posle amnestiranja ubica Brisa Tatona, posle angažovanja rezervne ekipe koja treba da odmeni Velju Nevolju, posle ubistva Olivera Ivanovića, jasno je da se ne misli ni na jednu drugu predaju do predaje vlasti.

Mafija ne namerava mirno da preda vlast, i to je jasno i bez teatralnog klicanja na mitinzima, u zdanju gde se nekada nalazila Skupština Srbije, na konferencijama za novinare. Sada je svima jasno da se "predaja nije opcija", odnosi isključivo na predaju vlasti. Zato svakog pretedenta za osvajanje vlasti na izborima valja napasti da je mafijaš, prokazati da je lopov, optužiti ga za sve ono što u suštini jesu napredni uzurpatori vlasti predvođeni Aleksandrom Vučićem.

Šef AVačkog klana i glavni Don mafije na Balkanu, ne namerava da ikada odstupi sa vlasti. Jer samo dok uzurpira svu vlast u ovoj zemlji, on je siguran da neće završiti na doživotnoj robiji. Ruku na srce, možda bi Aleksandar Vučić i pao, ali teško da može niže od ovoga.

Aleksandar Vučić je uprkos nastojanjima da bude upamćen kao veći i od Broza, u novijoj istoriji ostati zabeležen kao tvorac i pokrovitelj organizovanog kriminala na Balkanu i korisnik širokog spektra mafijaških usluga. Od obezbeđenja sopstvene inauguracije, preko bebi-siting usluga, rušenja u Hercegovačkoj, premlaćivanja građana na prošlogodišnjim protestima, do Jovanjice i ubistva u Kosovskoj Mitrovici.

Šef AVačkog klana je na teži način naučio da sa mafijom nema partnerstva i ortakluka. Kriminalci uvek hoće više i sve. Njihov apetit je nezasit, a usluge koje izgledaju besplatne, imaju vrtoglavu cenu.

Aleksandar Vučić nije mogao da podnese da se sa tribina stadiona u Novom Sadu ori "Vučiću, pederu". To skandiranje je bilo odgovor na želju propalog novobeogradskog vođe navijača u pokušaju koji se odazivao na Alek, da favorizuje Crvenu zvezdu. Problem neposlušnih tribina i neprijatnog skandiranja su rešili Sale Mutavi i Velja Nevolja. Ispostavilo se da sve što je kod radikala besplatno, na kraju biva plaćeno glavama i krvlju. Kao i uvek, tuđom.

U novom terminu školskog programa, edukativnog karaktera, kako reče Olivera Zekić, u cilju edukacije šta se sve može desiti navijačima koji skandiraju "Vučiću, pederu", videli smo odsecanje glava i kasapljenje ljudi.
Snimke pogibije Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu nismo videli. Da se narod ne uzbudi, kako reče predsednik Stranke nestalih snimaka, skraćeno SNS. Edukator sa televizije sa nacionalnom frekvencijom u liku i nedelu Aleksandra Vulina je negde zaturio i snimke kako učestvuje u berbi organskog paradajza na Jovanjici koji svima, a naročito agentima DEA I FBI, liči na marihuanu, sem egzaltiranom beraču koji bere kao kombajn.

Retko sam bio na Partizanovom stadionu. Možda nekoliko puta kada je igrala reprezentacija i par puta kada sam bodrio Napredak iz Kruševca za koji navijam.

Od sada idem redovno na utakmice i na stadion Partizana i u Lazarevac i na stadion "Mladost" u Kruševcu. Jer nedeljom se održava proba navijačkih horova sa samo jednom numerom u kojoj se pominje šef AVačkog klana.

Glavno izvođenje ove numere koja se uveliko uvežbava na stadionima, očekuje se ove jeseni ispred zgrade na Andrićevom vencu povodom ispraćaja u Zabelu šefa mafije koji je uzurpirao zdanje Predsedništva Srbije.

Vežbajte i vi. Nemojte da nas događaji zateknu nepremne.

'Ajmo cela Srbija u pola osam:

"Vučiću,...!"

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati