Kolumne

[ Izvor: Davor Kalajžić ]

20. 07. 2021. 09:54 7

Pljuje na sve ispod, a satima čeka Putina i sedi na hoklici

"Razmisli dvaput". Tako je pred kamerama prošao Koštuničin bogoslov. Ispljuvan, zgažen, ponižen. Ko zna, možda u mokrim pantalonama? Imaće po čemu da ga pamte istorija i porodica. Zanavek.

Tako prolaze "stručnjakovi" inspicijenti kad pomisle da su mnogo važni i mnogo pametni. Bolje nije ni zaslužio kad ne ume da pljeska kao prethodnik mu. Jer dok je bio kod Koštunice, stajao je uspravno i pevao drugu pesmu. Pesmu o izdajničkom delovanju sadašnje vlasti i velikog "stručnjaka" koji voli da pljuje na sve ispod, dok strpljivo satima sedi u Putinovoj čekaonici, ili drapa hemoroide na Vašingtonskoj hoklici, čekajući da mu zamene fasciklu. A to što se potom uhvati za glavu, to je znak da i on razmišlja dvaput.

"Odlazeća vlast uputila je tako vaskršnju čestitku Srbima na Kosovu sa željom da žive u lažnoj državi Kosovo", konstatovao je svojevremeno DSS-ov diplomirani bogoslov. Tada je verovao u Boga Koštunicu. A onda je neobavešteni otišao kod svojih dvadeset mačaka, a bogoslov ostao na suvom. Srećom, u molitvi je pronašao novoga Boga, a ovaj ga blagoslovio Incitatusovom foteljom.

Istine radi, nije diplomirani bogoslov prvi i jedini pronašao svoga Boga. Sezonu uklizavanja u napredno blato otvorili su mnogi radikali pre njega. Pa i sam raznosač radikalskih gajbica, potonji "stručnjak", posle nešto nećkanja uklizao je u Diplomino blato, da bi zatim isplivao na površinu neukaljan. Tako je nastao klub naprednih transformersa kojima je pljačka kriptonit, a laž spasenje.

Veliko je pitanje šta su naši "stručnjaci" doživeli i čemu su se sve obavezali pred evropskim gaulajterima u Briselu. Do sada smo skrivene detalje saznavali od naprednih glupana koji su se izlajavali misleći da su pametni, ali i od samih gaulajtera koji su time pokazivali svoju nadmoć nad glupanima. Očito je da nisu dobro prošli, jer je posle sastanka "na najvišem nivou", glavni "stručnjak" pred ekranima pokazao neviđeni nivo neurotičnosti i nemoćnog kiptućeg besa, koji je istresao na najbližu potrošnu robu. Sopstveni fijasko leči se pljuvačinom po podređenima? Dijagnoza u napredovanju.

Nikome nije jasno kako je moguće da je "razgovor bio veoma loš, najgori do sada", a da je Srbija "prihvatila sve tri tačke za razgovor", što će reći i onu o navodno počinjena tri srpska genocida na AP KiM.
Ako je tako, kako je veliki "stručnjak" izgovorio pred kamerama, onda smo opet prošli kao i uvek do sada, prihvatili smo sve, a dobili pampur. Ponovo je jedan fanatik oduvao trojicu "stručnjaka" koji u procesu evolucije dijaloga sa bubregovadcima još uvek nisu evoluirali dalje od četiri noge.

Šta je jače kod čoveka, pohlepa, ili čast? Da je meni neko na mnogobrojnim teškim i neprijatnim sastancima, ili tokom obilazaka kosovskih i albanskih zatvora, gudura i minskih polja rekao - razmisli dvaput, dobio bi po zubima. Ali, ima ljudi koji su spremni da i to progutaju, kao što su progutali sav svoj prethodni život i veru, čast i porodicu. Možda se nadaju da će im to pomoći da u budućnosti i oni mogu nekoga da zapljunu? Daždevnjaci.

Ima jedan književni lik, slomljene kičme, koji zvoni po Bogorodičinoj crkvi u Parizu. Preporučujem diplomiranom bogoslovu da pročita ovo delo o ljubavi, požudi, izdaji, propasti i iskupljenju, možda ipak nešto nauči dok još ima vremena i uspravi se.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati