Kolumne

[ Izvor: Danas ]

09. 05. 2021. 08:28 16

Šapić u SNS-ovom bazenu

Ode Šapić u naprednjake. Malo ko je na opozicionoj sceni, sudeći po izjavama, iznenađen takvim epilogom. Da Srpska napredna stranka planira da Šapića kandiduje za prvog čoveka Beograda ne zna samo onaj ko živi u pećini.

Prema saznanjima Danasa, zatečeni su bili jedino članovi Predsedništva Srpske napredne stranke, jer niko od njih nije znao da će glavna tema sednice biti ujedinjenje sa SPAS-om, niti je o tome ranije bilo reči.

Mnogi postavljaju pitanje zbog čega je Vučić odlučio da Šapićev SPAS prisajedini svojoj ogromnoj stranci.

Neki od mogućih odgovora su da će otpor usmeren prema Šapićevoj kandidaturi za gradonačelnika u SNS-u biti mnogo manji sada kada je 100 odsto „njihov“.

Takođe, Vučiću je važno da osigura pobedu u Beogradu, a Šapićevih devet odsto glasova, koliko je osvojio na izborima 2018. godine, dobra su stavka u političkom CV-ju.

Opet, pitanje je da li će više od 70.000 Beograđana koji su tada poklonili poverenje čoveku za koga su verovali da je opozicionar, sada na listiću zaokružiti ime Aleksandar Šapić, iza koga će biti odštampano „Srpska napredna stranka“.

Po trećem scenariju koji zagovaraju pojedini analitičari, Vučić na ovaj način želi da skloni Nebojšu Stefanovića sa mesta predsednika beogradskog odbora stranke, ali i da spreči politički sukob u SNS-u između odbora koji podržavaju ministra odbrane i onih koji su verni predsedniku stranke i države.

„Mogu da budem ‘Sveti Petar’, ne gradonačelnik, tu dogovora više nema. A dogovora nema jer sve ono za šta se mi zalažemo, suprotno je od onoga kako se oni ponašaju“, govorio je Šapić te 2018. godine.

Ali to je bilo mnogo pre nego što je slavni vaterpolista počeo da šeta po terasi Predsedništva i prijateljski razgovara sa predsednikom Vučićem.

Sada se ispostavilo da dogovora ima i da ono za šta se SPAS zalaže više nije suprotno od onoga kako se SNS ponaša. Šapić je istakao da ne smatra da je najavljenim ujedinjenjem sa SNS izneverio svoje birače.

- Ko god je glasao za mene zbog mojih političkih stavova, zbog onoga što sam govorio i radio, ono što je ostalo iza mene, toga nisam izneverio jer nisam promenio nijedan moj politički stav - ocenio je Šapić.

Jedino bi trebalo pitati više od 120.000 ljudi koji su za njega glasali na junskim izborima 2020. godine šta misle o tome.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati