Kolumne

Vladimir Mandić [ Izvor: danubeogradu.rs ]

07. 03. 2021. 15:23 3

Od 1.572. Vučićevog obraćanja ostalo veliko NIŠTA

Od pompezno najavljivanog 1.572. Vučićevog obraćanja naciji sinoć je ostalo veliko NIŠTA. Do juče sam verovao da me rođaci, drugari i poznanici vide kao običnog građanina ove Srbije, penzionera koji posle 40 godina stresnog rada uživa u poslednjim godinama života, ima svoje hobije koje je prekinula korona... Ali nisam ni sanjao da Vučić & co smatraju da sam debil, moron i idiot kome moraju 1.572 puta da ponove priče koje gode ušima botova.

No, krenimo redom o onome što se čulo posle sinoćne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i naravno o onome što je javnost očekivala da će se dogoditi, a režimski tabloidi i televizije sa nacionalnom frekfencijom pompezno najavljivali.

U 1.572. obraćanju naciji predsednik Srbije je isto toliko puta ponovio da je Srbija u izuzetno teškoj situaciji u vezi sa Kosovom, da Zapad insistira na priznanju, da Albanci ne žele kompromis već hoće sve, a ništa ne daju ... I opet je, hiljadu petsto sedamdeset drugi put, ostavio narod u neznanju šta će on kao pregovarač učiniti i kako će rešiti gorući problem Kosova, za koji Miroslav Lajčak kaže da je stanje status qvoa neodrživo. Da li on vidi naoružavanje Vojske Srbije kao rešenje problema, može laik samo da nagađa i da se naježi i "smrzne" od pomisli da smo u potpunom okruženju članica NATO saveza. Da ne spominjem 1.999. godinu i Kumanovo.

Kada je reč o koroni, Vučić je 1.572. put pozvao ljude da se vakcinišu, posebno starije. Takođe je, 1.572. put to učinio bez maske na licu, kao što je i 1.572 puta do sada to učinio primajući decu sa Kosmeta za 51. rođendan, otkrivajući pred nekoliko hiljada građana spomenik Srefanu Nemanji, otvarajući gondolu na Zlatiboru, pogone stranih investitora, auto puteve... I opet je po ko zna koji put obećao da će se vakcinisati, kao što je to učinilia čak i većina starijih Albanaca u Preševu. Pozvao je stare ljude u Žagubici da se poput vršnjaka u Starom gradu vakcinišu, kako bi Srbije ostala na prvom mestu u Evropi po broju vakcinisanih, kako bi i dalje bila kontinentalni lider po rastu BDP-a, kako bi...

A onda je usledio šou ministra MUP-a Aleksandra Vulina. Četiri meseca nakon što je Vučić otkrio da ga prisluškuju i isto toliko nagađanja tabloida ko stoji iza ove rabote, policija je završila svoj deo posla i "vruć krompir" uvalila tužilaštvu, od koga se sada očekuje da saopšti imena aktera afere. Vulin je rekao da su Vučića i članove njegove porodice prisluškivali 1.572 puta, ili u proseku gotovo tri telefonska razgovora dnevno za godinu i po, koliko je prisluškivanje trajalo.

O ranijim nagađanjima Vulina da je planiran atentat na Vučića, da je u tu svrhu i kriminalna banda Belivuka nabavila i snajper, ovog puta nije bilo potvrde.

Sve se svelo na javnosti već toliko puta ponovljene reči o borbi protiv organizovabnog kriminala uz upozorenje da deca ne bi trebalo da gledaju stravične slike izvršenih zločina. I Vulin i Vučić su zaboravili da su gotovo svakog dana u tabloidima Alo, Informer, Kurir, Srpski telegraf... čitaoci mogli da vide takve fotografije i da se zgroze nad naslovnim stranama sa lobanjama i kostima ubijenih u mafijaškim obračunima.

I dok su se u televizijskim specijalnim emisijama posvećim jučerašnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost , gosti, recimo TV Vesti, prosto nadmetali u prognoziranju ko sve treba da "odleti" i bude smenjen zbog Belivukove bande, dotle su Vučić i Vulin ostavili gledaoce da se i dalje pitaju kako je sve ovo moglo da se desi bez podrške ljudi iz vrha vlasti. Kao i što se očekivalo i sinoć nije bilo reči o "Jovanjici" , "Krušiku", helikopteru, Savamali, korupciji i svim drugim nerazjašnjenim aferama koje potresaju Srbiju.

I na kraju da ne zaboravim Vučić je i sinoć, 1.572. put, grubo izvređao novinarku, koja mu je postavila pitanja na koja ne voli i neće da odgovara.

Vladimir Mandić, danubeogradu.rs

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati