Kolumne

Marko Marjanović

04. 03. 2021. 06:36 0

Filmski festival u najavi predsednika

Nisam pratio preterano vesti ovih dana, ali ipak sam čuo da je za četvrtak najavljena premijera jednog filma. Premijeru najavio glavom i bradom predsednik lično. Samo za starije od 16 godina!

Pomislih da će ovo biti premijera filma o njegovom detinjstvu, odrastanju u blokovima, nestašlucima u mladosti. Pa, čak možda i o ponekoj tuči, navijačkim doživljajima ili o utiscima sa fudbalskih terena koje je ON kao vođa neretko obilazio.

Ali avaj, tema baš i nije sportska kako sam se u početku ponadao. Mislim, možda i jeste, ako u sebi imate veliku dozu morbidnosti.

Iz najave predsednika zaključujem da možemo očekivati da vidimo i snimke odsecanja i šutiranja ljudskih glava kao vid obračuna kriminalnih krugova.

Eto najave jednog horor filma.

Prethodnih dana, pa čak i nedelja mogli smo videti razne "ekskluzivne snimke" i fotografije akcija organizovanih kriminalnih krugova, njihovih "štekova", poligona za upucavanja, kuća u kojima su izvršena najgora zlodela.

I sve to su nam omogućili istraživački novinari redakcija "Plik" i "Dezinformer".

Nadam se samo da odbrana optuženih neće uspeti da ukine ove snimke kao dokazni materijal sa obrazloženjem da su emitovani u javnosti, siguran sam da predsednik zna šta radi.

U želji da nam predoči istinu, ma kakva ona bila, predsednik se odlučio na ovaj potez.

Pretpostavljam da će ovo biti samo prvi od filmskih snimaka koje će javnost ugledati.

Neki od sledećih filmova koji bi mogli biti snimjleni i emitovani su o ovim temama. Siguran sam da bi izazvali nepodeljenu pažnju:

- Politički triler: Pad helikoptera Mi-17 13. marta 2015. godine na oko kilometar od beogradskog aerodroma, poginuli su piloti major Omer Mehić i kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, lekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

- Turistički film o putovanjima ministra policije do Kanade Aleksandra Vulina zbog transporta 205.000 evra u kešu za kupovinu stana u Beogradu pozajmljenih od tetke svoje supruge.

- Edukativni film o doktoratima Siniše Malog i Jorgovanke Tabaković. Studenti bi ovaj film sigurno gledali bez daha.

- Akcioni film o vezi ministra Lončara sa Zemunskim klanom. Film bi obilovao svim elementima napetog akcionog filma. Ministar zdravlja, šef kriminalne grupe, kupovina stana od supruge pripadnika bande. Zapleta napretek!

- Špijunski akcioni koji bi se gledao bez daha. Afera "koferče". Uloge Ivica Dačić, u filmu pod nazivom Pevač u jednom od kadrova se pojavljuje i pripadnik Šarićevog klana pod kodnim imenom Banana.

- Film o opasnostima u saobraćaju: Naplatna rampa "Doljevac". Film u kome ćemo najzad saznati ime misterioznog vozača koji je usmrtio Staniku Gligorijević, majku i suprugu.

- Urbanističko kriminalni film. Rušenje u Savamali sa tragičnim posledicama po čuvara objekta Slobodana Tanaskovića. Rasplet traje do danas. Bez rezultata.

- Poljoprivreda i društvo. Afera Jovanjica. Najveća plantaža paradajza po rečima ministra Vulina. Po rečima ljudi koji se malo bolje razumeju u biljke, u pitanju je najveća plantaža marihuane u Evropi.

- Međunarodni triler pod nazivom "Dosije Krušik". Dve glavne uloge. Uloga negativca koja pripada ocu jednog ministra i uloga jednog pozitivca, običnog građanina, borca za istinu i svoju kompaniju koja bez sumnja pripada junaku ovag filma, uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću.

- Političko kriminalni triler: Ubistvo Olivera Ivanovića. I pored kamera, snimaka, svedoka, dokaza raznih službi počinilac je i dalje nepoznat. Nepoznat običnom narodu. U filmu se može prikazati i funkcionisanje poligrafa, famozne sprave o kojoj toliko slušamo.

Nadam se da ćemo na kraju ovih filmova saznati ko je organizator, a ko egzekutor, ko je nalogodavac, a ko izvršitelj.

Imam predloga za još dosta filmova, ali verujem da bi ovi filmovi bili najgledaniji u istoriji filmskih festivala.

Marko Marjanović (www.marjanovicmarko.com)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati