Kolumne

Srđan Milivojević

12. 01. 2021. 18:13 13

LIČNI STAV Srđan Milivojević: Laža i Paralaža

Srbija je konačno na krovu sveta. Posle mnogo vremena zahvaljujući jednom političaru, naša zemlja u rukama čvrsto drži šampionski pehar. Naposletku smo dočekali i tu dugo priželjkivanu i obećavanu šampionsku krunu. Pobedničko postolje je naše, mi smo šampioni sveta i tako čvrsto smo prigrabili lidersku poziciju, da je nikome nećemo dati. Srbija je po laganju predsednika Srpske napredne stranke i stečajnog upravnika Srbije, Aleksandra Vučića, apsolutni svetski prvak.

Pinokio iz Čipuljića je nadmašio sve takmace, kako one aktuelne predsednike koji se uzalud batrgaju u ovako jakoj konkurenciji, tako i one čije su laži zabeležene kao antologijske a davno su odstupili sa funkcije. Jer svi oni su mala deca spram Barona Minhauzena sa Andrićevog venca. Prosto je neverovatno da Holivud nije prepoznao ovaj talenat i priliku za scenario. Zamislite kakav filmski hit bi mogao da se napravi o narodu koji je poverovao da će im predsednik iz Kine dovesti leteće automobile. Pa tim povodom razdragani građani organizuju doček istih, a prvim automobilom doleteće lično on. Zamislite tek hit film o članovima stranke koji čekaju u redu da kupi karte za metro čija izgradnja još nije ni na vidiku.

U šampionsku krunu ugrađeni su sati i sati napornih treninga u direktnom prenosu na svim Televizijama sa nacionalnom frekfencijom. Jer bez redovnog treninga ne bi ni bilo ovakvog uspeha. Talenat je samo neophodan preduslov za titulu svetskog prvaka. Bez predanog rada nemoguće je odtžati se na krovu sveta u konkurenciji koju čine jedan Donald Tramp i Kim Džong Un. Ali bez svakodnevnih mukotrpnih treninga ne bi bilo šampiona. A treninzi su ponekad zaista ponižavajuće teški. I po kiši i po žezi, i po blatu i po kalu, ustaj, šeni, k nozi, lezi, dig' se, sedi.

Nekad kod Trampa, nekad kod Bila, kod stroge Angele, i mrskog Blera. A treniralo se i na domaćem terenu. Pre podne u Pink sali za treninge kod našeg šampiona gostuje Goca Uzelac, popodne još naporniji trenig ima na srećnoj televiziji kad ugosti Milomira Marića. On jedan a toliko televizija. I svi voditelji bi da gostuju baš kod njega. Ali kad se mora, nije teško.

Treba sačuvati šampionsku krunu, jer ni konkurencija u stranci i koaliciji ne spava. I eto nama našeg šampiona sinoć sa novim bravurama. Možda su vakcine i stigle, ali sudeči po državnom pacijentu No 1, nekih lekova u Srbiji još uvek manjka. Inače kako drugačije protumačiti ovu izjavu:

- Znam da je gledaocima dosadno, ali vas molim da me pustite, ja ne gostujem često po televizijama, više odgovaram na pitanja novinara. I zato želim svaku priliku da kod vas na televiziji iskoristim - rekao je Pinokio iz Čipuljića zapanjenom Milomiru Mariću koji iako svikao na sve, nije uspeo da sakrije iznenađenje nakon ove misaone egzibicije.

Jer ako predsednika Srpske napredne stranke ne bi bilo na svaki sat na televiziji, ne bi bilo ni Marića, Krla, Maje Uzelac. A bez njiih ne bilo ni šampionske krune. Kad bi makar jedan od tih pojavnih oblika života prestao da klima glavom na svaku budalastu laž našeg Pinokia iz Čipuljića, već bi sumnjičavo odmahnuo glavom uz pitanje: "Je l' vi stvarno verujete u to što pričate", Pinokiju bi pala kruna sa glave. I to ne ona šampionska, već vladarska.

Jedina briga našeg Pinokija je što postoje i novinari koji ne pristaju da na glavu stave kapu sa praporcima i budu saučesnici u prodaji magle. Direktno, N1, NIN, Nova S, Danas ozbiljno drmaju šampionsku krunu našeg svetskog prvaka u laganju. U zemlji u kojoj je sve na prodaju i sve moguće, jednoga dana prodaće i ovog šampiona. Licitacija je već počela. Ko ne veruje, neka pogleda Sarapu i njegove goste.

Samo ovog puta kad padne šampionska kruna moraće da se zakotrljaju i kape sa praporcima dvorskih budala, kako Pinokija ne bi nasledio neki novi Baron Minhauzen uz servilne sluge koje su novinarsku profesiju zamenile ulogama dvorskih budala. A te glave makar pred sudom časti moraće da objasne za koliko para su pristale da budu glave dvorskih budala.

I na kraju ako ne verujete koliki je lažov predsdnik Srpske napredne stranke, pročitajte današnju sudsku presudu kojom je osuđen da plati kaznu od 200.000 dinara jer je svesno lagao da je Boško Obradović lopov i fašista. Dok čekamo onu glavnu presudu protiv Pinokija iz Čipuljića, nije zgoreg utvrditi da je od 12. januara 2021. godine "U ime naroda" Sud utvrdio da je predsednik Srpske napredne stranke jedini dokazani lažov koji je pri tome i predsednik. Za pocetak ta laž ga je koštala 200000 dinara. Sad na red dolaze one mnogo skuplje laži. Od kojih su neke plaćene i ljudskim životima.

Račun je golem, konobar je mnogo ljut, a fajront je blizu. Primaklo se!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati