Kolumne

Davor Kalajžić

04. 12. 2020. 10:08 1

LIČNI STAV Davor Kalajžić: Kad bogoslov popuje

Incitatus je otišao, bogoslov je ostao. I prilično zaudara, kao i sve iz fundusa. Kakav predsednik, takva i "Kancelarija", a takav i fundus. Zapravo, "fundus" je atavizam iz Koštuničinog doba, izvesni bogoslov koji se iz vremena "neobaveštenosti" politički teleportovao u "zlatno doba". Izgleda da je u procesu još uvek naučno neatestiranog političkog teleporta prošao kao Džef Goldblum u epskom hororu The Fly, Muva. Film je davne ’86-te dobio nagradu Oskar za najbolju masku, a u međuvremenu i prostoru Koštuničin bogoslov je takođe nabacio novu masku.

Skupštinsko pitanje iz 2013. godine upućenog tadašnjem ministru Selakoviću glasilo je: "Gospodine ministre pravde, kako vam zvuči odrednica pravni sistem Kosova? Bilo bi vrlo interesantno da nam sada to ovde saopštite. Vi ubijate državu Srbiju na južnoj srpskoj pokrajini. Zbog čega? Ne znam, gospodine ministre, zašto ste ozlojeđeni kada spomenem Briselski sporazum ili bilo ko od poslanika DSS. Da li možda zbog toga što u tom sporazumu koji ste potpisali nema ni jednom rečju države Srbije, Ustava Srbije, ali i te kako ima zakona Kosova, i te kako ima pravnog sistema Kosova i te kako ima svega onoga što ide u pravcu Kosova kao nezavisne države. To je suština stvari“.

A 13. maja iste godine tadašnji bogoslov je izjavio: „Jučerašnja poseta Aleksandra Vučića ne menja jedinstven stav Srba sa KiM koji žele da žive po srpskim zakonima, u okviru pravnog sistema Srbije i u okviru institucija države Srbije. Potpisivanjem briselskog sporazuma vlast je otvorila dugotrajnu i veoma duboku političku, ustavnu i moralnu krizu u Srbiji“.

30. novembra 2020. teleportovani bogoslov je pokazao novu masku: "Pobeda kandidata Srpske liste Milana Radojevića na izborima za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice predstavlјa odraz podrške Srba na KiM politici Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića".

Zakon o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije u članu 16. br.72, izričito navodi postojanje opštine Kosovska Mitrovica, ali za Aleksandra Vučića i njegovu Kancelariju za KiM takva opština ne postoji. Postoji samo protivzakonita, protivustavna i protivna Rezoluciji 1244 šiptarska opština Severna Mitrovica na koju se oni pozivaju.

Državljani Srbije koji žive na teritoriji tzv. "Severne Mitrovice" ovih dana imali su "čast" da biraju gradonačelnika, naravno po šiptarskim zakonima i sa šiptarskim ličnim kartama, a sve na osnovu vanrednih izbora koje je raspisao ratni zločinac i politički pajtaš Aleksandra Vučića, Hašim Tači.

Da ne zaboravimo, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija br. 1244, trenutno samo UNMIK i OEBS mogu raspisati i sprovesti jedine legalne izbore na KiM!

Srpski glasači su na "birališta" izašli "masovno" i kolektivno (oko 30%), neodoljivo podsećajući na prizore masovne seobe gnua, predvođeni tzv. kandidatom i kamarilom naprednjačkih predvodnika, koji su kao i mnogo puta pre toga ucenili svoje sunarodnike gubitkom radnih mesta finansiranih novcem svih građana Srbije, ukoliko ne izađu na šiptarske izbore. Ostalih 70% su odavno shvatili ko im kopa jamu, pa nisu hteli sami da u nju skaču.

Za ovakvo ponašanje Krivični zakonik Republike Srbije, čl. 305 predviđa kaznu zatvorom od 3-15 godina; čl. 306 najmanje 10 godina; čl. 307 od 3-15 godina; čl. 308 od 3-15 godina; čl. 309/1,2,3 od 6 meseci do 8 godina. Potom slede članovi 319, 320 i 321 istog zakona, koji opisuju nedela i višegodišnje kazne zatvora za one koji udruženi pripremaju i izvršavaju teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije.

U tu kamarilu izdajnika i domaćih terorista koji su se pridružili šiptarskim teroristima u rušenju Ustavnog i zakonskog poretka i bezbednosti Republike Srbije i međunarodnog prava na čelu sa Rezolucijom 1244, spadaju svi državljani Republike Srbije koji su prihvatili da učestvuju u sprovođenju „zakona Republike Kosovo“, ali i oni koji ih na to podstrekavaju (čl.34 KZS), ili da budem precizan - takozvani nosioci "zlatnog doba".

Svi "zlatousti promoteri zlatnog doba" bili maskirani, ili demaskirani, bogoslovi, politikolozi i treneri, dočekaće da im sude nezavisni srpski sudovi za krivično delo izdaje koje je faktički sublimirano Krivičnim zakonikom RS, čl. 305-321.

Uz pomoć naroda, oslobodićemo Srbiju od izdaje i kriminala, a nezavisno sudstvo će stati na noge.

Sakrivanje iza nesrećne mase ucenjenih i delom korumpiranih, ali pre svega zastrašenih građana KiM srpske nacionalnosti, neće pomoći podstrekačima da odgovornost za svoju izdaju prebace na pleća izbezumljenih, živo čerečenih i stalno terorisanih Srba sa KiM. Naprotiv, odgovornost predvodnika i organizatora je nesporna i najveća.
Preosvešteni bogoslove, da te podsetim na tvoje reči, još jednom ih citiram: "otvorili ste dugotrajnu i veoma duboku političku, ustavnu i moralnu krizu u Srbiji".

Ponavljaj svoje reči ispred ogledala, možda ti se posreći da vidiš svoj lik. Ako ti ni to ne pomogne, zamoli "šefa" da ti omogući da gledaš svoje nastupe sa skupštinske govornice iz 2013. godine i uporediš ih sa saopštenjima koja objavljuješ ovih dana. Imaćeš njegovih pedesetak ekrana na raspolaganju.

I nemoj da mi kužiš i rušiš ono zašta sam se borio i zbog čega su mi postavili bombu pod prozor kuće u kojoj sam privremeno stanovao dok sam bio na zadatku čuvanja imovine Republike Srbije na AP Kosovo i Metohija i zaštite Ustavnog poretka i bezbednosti Srbije i međunarodnog prava.

Davor Kalajžić, penzionisani službenik političke kancelarije specijalnog predstavnika UNMIK-a

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati