Kolumne

Nena Kunijević

03. 12. 2020. 15:54 4

Pravda je dostižna, čak i ako se dugo čeka!

Bivša urednica Radio televizije Srbije Nena Kunijević reagovala je otvorenim pismom posle informacije da se RTS od 2021. godine neće više finansirati iz budžeta, posle čega se postavlja pitanje da li će TV pretplate biti jedini izvor finansiranja. Tim povodom je istakla da bi sledeći potez rukovodstva Javnog servisa morala da bude "neopoziva ostavka", kako bi "oprali obraz".

Pismo Nene Kunijević, koje je dostavila Direktno.rs, prenosimo u celosti:

"Moram da priznam da sam prijatno iznenađena, jer sam očekivala da će se na ovo čekati duže. Svi oni koji su krivi za ovakvu odluku Vlade, kada bi bili časni ljudi, dali bi sami neopozivu ostavku! I time bar malo, ako je to uopšte moguće, oprali svoj obraz. No, da su obraz imali, ovo se ne bi ni desilo!

Mislim da je posle bombardovanja televizije, ovo najteži udarac koji će, nažalost, pogoditi više one koji su nedužni, nego one koji su krivi. Pozivati na čast, one koji je nemaju je jalov posao. Ne mogu da kažem da sam srećna što se ovo dešava kući u kojoj sam provela skoro pola veka, ali je to jedini način da možda preživi kako tako u ovim surovim vremenima u kojima je teško i onima koji imaju, a kamo li onima koji nemaju argumente da opstanu. Žao mi je što će opet veliki broj časnih, vrednih i požrtvovanih ljudi biti više pogođeno od onih, bezidejnih i nečasnih, koji su do svega ovoga doveli.

Neću da se hvalim time što sam prva javno na konferenciji za štampu "Moj glas za spas", predvidela da je ovakav scenario moguć i upozorila na to.

Da su oni koji su bili u prilici da nešto urade shvatili poruku i reagovali, možda danas ne bi bili u ovoj situaciji.
Ono što želim svim srcem, da svi oni vredni profesionalci, prežive sa što manje posledica, a da oni (žuti Bujke i Olja) budu prozvani za činjenje i nečinjenje i odgovaraju za situaciju u koju su doveli ovu nekada jednu od najmoćnijih institucija u državi.

Pošto sam nepopravljivi optimista, nadam se da će za ovu kuću doći neka bolja vremena i neko kvalifikovanije i uspešnije rukovodstvo.

Šta na kraju reći, treba mnogo ljubavi i entuzijazma, hrabrosti i snage, onima koji će zameniti ovo neuspešno, učmalo i rušilačko rukovodstvo, da bi se pružila ruka stručnosti, odgovornosti i poštenja davljeniku kome je voda došla do donje usne.

I konačno, pošto se stalno pozivam na bajke, verujem da će ZLA VEŠTICA IZ SNEŽANE I SEDAM PATULJAKA, konačno razbiti ogledalo, a da se na parčiće neće poseći niko, sem onih koji su se ogledali u isto.

Nena Kunijević, bivša urednica RTS

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati