Kolumne

Srđan Milivojević

02. 12. 2020. 08:38 5

Kad rikne ekonomski tigar

Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke, po ko zna koji put je panično zavapio: "Ako zatvorimo sve ne znam od čega ćemo isplatiti plate i penzije!"

I to mi, ekonomski tigar i velesila Evrope, prvi po rastu BDP. Pa šta će tek da radi sirotinja u Nemačkoj i Švajcarskoj, da ne govorimo o Italijanima, Špancima, Česima i ostaloj boraniji što nam ljubomorno gleda u leđa. Ali zabrinute građane uopšte ne treba da mori zebnja od čega će živeti napredna elita.

U budžetu će se naći dovoljno para da vrhuška primi i sedmu platu svakog meseca, da one napredne vedete što primaju po jedva tek 2.000.000 dinara, dobiju sve do poslednje pare. A za običan narod što zivi i preživljava sa 20.000 dinara mesečno, ako bude para - biće. Pare i onako kvare ljude. Ko još danas živi od plate i penzije.

Pa zar pokazna vežba od pre par godina, kada je Aleksandar Vučić oteo deo plata i penzija nije uspešno okončana? Ćutanjem građana. A ćutanje je zlato. Zato smo mi i najbogatiji u Evropi. Ali evo nama i lepih vesti. Možda neće biti plata i penzija ali će poskupeti pretplata za RTS, iako ju je još u julu 2013. Aleksandar Vučič ukinuo, tako da u stvari neće poskupeti, jer i ne postoji, iako će vam je naplaćivati svakog meseca. Ako treba i uz pomoć izvrsitelja. I shodno drugom naprednom obećanju i struja neće poskupeti. Ali hoće električna energija.

A i preduzetnicima koji su dobili novčanu pomoć države, ako taj novac nisu potrošili, već 1. decembra su počišćeni namenski računi za pomoć razmahanoj privredi. Jer čist račun, duga ljubav. A napredna ljubav prema vlasti i tuđem džepu je nepresušna. Tome svedočimo svakog dana. Aleksandar Vučić će voleti Srbiju do poslednje pare u državnoj kasi. Posle toga će poželeti da voli neki bolji i zahvalniji narod u Emiratima, Monte Karlu, na Maldivima i Kubi, sa parama koje je uzeo od ovog nezahvalnog naroda.

Ovce bleje, makaze zvekeću, dok je sezona šišanja otvorena tokom cele godine. A kad vune ne bude bilo, ovce ima da se deru. Umesto vune, prodavaće se ovčja koža. Jedini problem je što se ovce mogu šišati svakog dana, ali da se oderu mogu samo jednom. Samo ovo šišanje ovaca ne prati i blejanje stada, već rika ekonomskog tigra.

Naš ekonomski tigar je definitivno riknuo u kavezu zvanom Srbija. Zako kada ON bude poželeo da krene put Abu Dabija ka nekom boljem narodu koji bi usrećio kao nas, neće biti goriva u avionu. Moraće drumom. Preko Zabele.

A taj put može da se oduži. Jer ovo ne može besplatno. Čisto da se na vreme primi k znanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati