Kolumne

24. 10. 2020. 18:00 4

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Nisu svi isti

Od kad je lansirana čuvena kovanica kako su svi isti, politički život u Srbiji je doveden do tačke opšteg potonuća, kad više nema dalje, jer je narod u stanju totalne apatije zaista poverovao u ovu neverovatnu laž. Da bi u to poverovao morao je prethodno dozvoliti da utone u potpuni zaborav svega onoga što je činila ova vlast na čelu sa Vučićem.

Dakle, da li su isti oni koji su opljačkali deviznu štednju građanima sa onima koji su je vratili. Da li su isti oni koji su kasnili sa isplatom penzija i dečijih dodataka gotovo dve godine ili oni koji su to doveli u normalu. Da li su isti oni koji su poveli i vodili, a potom i izgubili sve ratove uključujući i onaj protiv celog sveta i NATO saveza ili oni koji nisu nijedan izazvali, niti u jednom učestvovali...

Sadašnja vlast trenutno oličena u Vučiću je svojom politikom doprinela da nas isteraju iz svih međunarodnih organizacija uključujući i UN (nisu sa nama čak ni šah hteli da igraju), izazvala inflaciju najveću koju svet pamti, dodatno opljačkala narod preko lažnih banaka Jezde i Dafine, dozvolila da točimo benzin na flaše, kupujemo jaja na kutlaču i jogurt na meru, a cigarete na kartonskim kutijama, da poniženi danima stojimo u redovima za osnovne životne namirnice ili vize, imamo plate koje nisu mogle da pokriju ni odlazak u toalet u inostranstvu...

Demokratske vlasti su uspele da vrate državu u sve međunarodne institucije odakle smo bili trajno izbačeni, oštećenim građanima da vrate opljačkani novac i ponovo uspostave bankarski sitem, stvorili uslove da se benzin opet toči regularno na pumpama, a životne namirnice kupuju u objektima koji su za to namenjeni svuda u svetu, a ne na ulici, da zaustave vrtoglavu inflaciju i omoguće ovom narodu da putuje po svetu dostojanstveno i bez viza...

I kako onda bilo ko može da kaže da su svi isti. To mogu samo oni koji su svesno zaboravili kako smo živeli pod ovom vlašću devedesetih i koliko su zla oni svojom politikom naneli sopstvenom narodu i susedima u regionu. Srbi su u svim ratovima u prošlosti bili veliki stradalnici i žrtve, ali uvek na strani pobednika. Sa ovom vlašću, trenutno oličenom u Vučiću, Srbi su proglašeni za zločince i postali gubitnici. Niko nije tako brzo ukaljao slavnu srpsku prošlost kao ova vlast i učinio sve da kao narod nemamo više ni sadašnjost, ni budućnost.

Pa da li su se oko Sarajeva sa kalšnjikovom u rukama šunjali Boško Obradović i Dragan Đilas ili kako se na slikama iz tog perioda jasno može videti Aleksandar Vučić! Pamti li još ko, kako su u blizini hrama Svetog Save o čijim se radovima sve češće priča, srpski radikali na čelu sa Šešeljem i Vučićem gotovo svakodnevno postrojavali i slali dobrovoljce u rat, odakle se mnogi nažalost nisu vratili ili su postali invalidi? Ko je pretio da će raketama koje nemamo gađati evropske prestonice?

Tu priču kao i onu da je Vučić bio među onim visoko kotiranim licima kojima je bio zabranjen ulazak u zemlje EU, a posebno u Ameriku, su isto tako zaboravili predstavnici tzv međunarodne zajednice, u želji da im upravo zbog takve prošlosti, sadašnji predsednik Srbije obavi sve najprljavije poslove na Balkanu. Ovoga puta kao njihov kontrolisani štićenik ili okupacioni guverner, svejedno.

Drugim rečima, nisu svi isti i to zna svako ko je živeo na ovim prostorima, posebno devedesetih. To naravno, ne umanjuje odgovornost, niti krivicu, demokratski orijentisanih političara, za povratak povampirenih i destruktivnih radikalsko socijalističkih snaga, koje će kao i u prošlosti učiniti bukvalno sve da korupcijom i mafijašenjem unište i Srbiju i srpski narod. Jer, tamo gde su oni svojim lažnim patriotizmom branili Srbe, tamo više Srba nema. Sada je na red stigla i sama Srbija odakle iseljavanje pod ovom vlašću užurbano već teče.

Vešto lansirana kovanica „svi su isti“ će izgubiti upotrebnu vrednost onog trenutka kad se jednom zauvek bude podvukla crta i konačno uspostavio sistem odgovornosti koji će trajno onemogućiti pojavu ovakvih likova koji su nam oteli i uništili živote i devedesetih i danas.

Ukoliko to ne shvatimo na vreme, kao i činjenicu da ipak, nisu svi isti, ova vlast će nastaviti da razmontirava sve vrednosti koje još postoje, poput najavljenog mosta na Savi! 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati