Kolumne

Srđan Milivojević

21. 10. 2020. 10:16 4

Maljem u čelo!

E, kad smo onako lepo i napredno pobedili siromaštvo i koronu, red je da se uhvatimo u koštac i sa mafijom. Aleksandar Vučić,  predsednik Srpske napredne stranke i šef AVačkog klana je objavio rat mafiji. Sa kojom će se, kako sam reče, obračunati maljem u čelo. U to ime nejaki Nebojša Stefanović već se prihvatio macole i to one od 10 kila. Jednom rukom. Drugom se čvrsto drži za klimavu fotelju ministra policije, koju klate sa svih strana pretedenti za prvu palicu Srbije.

Najbliži saradnici šefa AVačkog klana ipak su preventivno kupili kacige i šlemove, jer ako u borbi za fotelju policiju preuzme Vulin, on ima da mlati maljem redom. A krenuće, od koga bi drugog, do od samog sebe. Samo ne razumem zašto bi napredne mafijaše neko lupao maljem u čelo. U praznim glavudžama ionako nema ničega. Za njih je dovoljan tučak za meso koji ima svaka domaćica, pa udri po prstima, a ne po glavi. Jer ne kradu oni glavom i na pamet. Na tri šibice oni kradu. Zato naprednu mafiju treba tući po prstima, a ne u čelo, pa da vidiš kako će mafija da se primiri. Uostalom, za nabujali napredni kriminal i korov mnogo delotvorniji su kuka i motika, a ne maljevi. A kuka i motika samo što se nisu podigli.

Zna to i šef AVačkog klana. Zato je i najavio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora najkasnije za 3. april 2022. Po prvi put u svetskoj istoriji parlamentarizma, građani jedne države saznali su datum održavanja sledećih izbora pre nego što su saznali imena predsednika Skupštine i imena ministara posle nedavno održanih izbora. Ovim činom Srbija je zadržala prvo mesto u svetu apsurda i potvrdila se kao lider besmislene politike i samovolje predsednika Srpske napredne stranke i šefa AVackog klana, Aleksandra Vučića, čime je pretekla sve druge autoritarne i diktatorske države bez demokratskog uređenja.

Sada je očigledno da je i šef AVačkog kalana postao svestan činjenice da je uspešnim bojkotom izbora od strane relevantnih opozicionih stranaka, legitimitet ovog saziva Skupštine osporen. Ali, u predvečerje borbe protiv organizovanog naprednog kriminala, postavlja se jedno logično pitanje. Na osnovu kog člana Ustava Republike Srbije, Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke, raspisuje parlamentarne izbore sa, kako je sam izjavio, najkasnijim rokom odrzavanja za 3. april 2022. godine? Da li će rukovođen svojom samovoljom Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i lokalne i pokrajinske izbore?

Zbog čega se Aleksandar Vučić opredelio da to uradi tek 2022. godine? Jer i njemu je baš kao i svakom građaninu ove zemlje jasno da iz duboke političke krize u koju je gurnuo Srbiju, naša država može izaći samo uz pomoć prelazne vlade koja bi obezbedila uslove za održavanje fer i poštenih izbora. Duboka kriza države načete korupcijom, ugrožena samovoljom jedne osobe i bačena na kolena razarajućim sadejstvom vrha vlasti i organizovanog kriminala, može se prevazići samo hitnim političkim dogovorom o raspuštanju nelegitimne Skupštine i formiranju prelazne vlade, a ne najavom novih nelegitimnih izbora.

A ako šef AVačkog klana baš i želi da se maljem u čelo obračuna sa mafijom, neka taj obračun krene od Pančićevog vrha na kom se nalazi spomenik mafiji. Macolu pod mišku, pa uz Kopaonik te udri u Orlovo gnezdo.

Do tada će svima, pa i drugu Ivici biti jasno zašto mu je Marija Zaharova prilikom poslednjeg susreta poklonila mikrofon. Samo da Ivica ne zapeva na isti uz pratnju skupštinskog zvonca. Ionako je ovom sazivu Skupštine odzvonilo i bez zvonca. A ako pozvoni, kao što rekoh pre neki dan, ono zvono sa beloruskog budilnika, propevaće ne samo Ivica. Hor naprednih pevača oriće se zgradom Specijalnog suda.

Tog dana znaćeno da je Srbija pobedila mafiju. Onu najopasniju. Naprednu. Ova prava mafija je spram naprednog AVačkog klana lagana prehlada.

Srđan Milivojević, građanski aktivista

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati