Kolumne

Žarko Jokanović [ Izvor: Blic ]

14. 09. 2020. 07:59 12

Žarko Jokanović: Trampičiću iz našeg sokaka

Odmah nakon što si pred licem celog sveta pokazao odsustvo svakog dostojanstva i prisustvo svog raskošnog šarlatanstva, nakon šenjenja ispred Trampovog radnog stola i unezverenog pogleda kada je Tramp javno saopštio da si potpisao ono što nisi ni pročitao - stigla je i adekvatna nagrada.

Poslanik demohrišćana u parlamentu Švedske Magnus Jakobson, poznat po tome što je Kosovu donirao 200 evra za borbu protiv korone, napisao je na Tviteru da je nominovao vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir. I tu si se ti skamenio, jer dotičnom poslaniku iz Švedske niko nije objasnio da vlada Srbije nema nikakve veze ni sa onim što si ti potpisao u Vašingtonu, ni sa mirom, ni sa Kosovom. A i ni sa čim drugim. Jer sve je to tvoje ekskluzivno pravo - tim pre što vlada praktično i ne postoji, pošto joj je već odavno prošao ustavom propisani rok trajanja. Maketa premijerke je već u bunilu, pokušavajući da napiše oštro pismo predlagaču, kojim se odriče svih zasluga koje su nepravedno uskraćene tebi i pripisane njoj.

Ali, u svemu ovome pokazala se i tvoja dalekovidost. Iako se više niko u Srbiji i ne seća kada su ovde bili tvoji izbori-bez izbora, vlada još uvek nije formirana. Što je tvoj strateški mudar potez, jer šta će nam vlada - kad imamo tebe. Zato si i rekao da formiranje vlade ne posmatraš kao "zauzimanje feuda" – što je sasvim logično, jer carstvo je samo tvoje i pokriva sve tvoje interesne sfere, pretenzije i benefite. Jer, ko zna koliko ima čudaka koji predlažu kandidate za Nobelovu nagradu, pa još mogu i da pomisle da ovde vlada postoji za bilo šta – sem za slugerisanje tebi, tvojim potrebama, ambicijama, hirovima, oholostima i besnilima. Koje ispoljavaš jedino na domaćem terenu, dok si pred velikima manji od makovog zrna. Čime tvoja sveukupna bedastoća postaje grandiozna.

I dok se ceo svet sprda sa snimkom tvog šoka nakon saznanja da si potpisao da se ambasada Srbije prebaci iz Tel Aviva u Jerusalim - kao primeru diplomatske gluposti, sveopšteg debilizma i državnog poniženja, još i ovo da te snađe - da Nobelovu nagradu dobije vlada koja čak ni ne zna šta si potpisao, mada, ruku na srce, što bi znala vlada kad ne znaš ni ti. Još si se kao Kalimero požalio da je to nepravda i da su ti zamenili fasciklu, a inače si, kao najbolji student pravnog fakulteta u istoriji Vaseljene, petsto puta pročitao svaku reč i svako slovo, samo nisi potpisivao ono što si pročitao, nego ono što ti je potureno i što je sasvim logično za nekoga ko se neprekidno hvali da je pametniji i bolji od ostatka čovečanstva.

I dok se Zaharova sprda s tvojom snishodljivom skrušenošću ispred Trampa, poredeći te sa obezgaćenom Šeron Ston u "Niskim strastima", ti se hvališ izvinjenjem od Putina, koji te jako uvažava, pri čemu Zaharovoj za taj "lični čin" nije falila ni dlaka sa glave. Pošto je svakom iole normalnom jasno da to nije uradila samostalno, nego da su ti Rusi jasno poručili šta misle o tebi. Očekuje se i bratska reakcija tvog brata Sija - koja takođe neće da ti prija. Ali, bitno je samo da kuliraš. Kao što si kulirao i nakon saveta Merkelove da ne pokazuješ preterano emocije. Što bi bar trebalo da izazove upitanost ovdašnje javnosti u kakvom je to mentalnom stanju naš vođa, kad mu psihoterapiju obavlja drugi vođa. A efektima se smeje ceo svet.

Zato te pozdravljam tvojim tradicionalnim pozdravom:

Dok u niskim strastima pokazuješ štiklu - ispred nosa ti kradu ključnu fasciklu.

Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

P. S. Objasnio si naciji da ti zavide oni koji Belu kuću mogu da vide samo u filmovima, kad teroristi upadaju u nju. Mada si pokazao da je mogu videti i na televiziji, kad u nju upadne Borat sa Balkana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati