Kolumne

Milica Kralj

09. 07. 2020. 23:47 9

LIČNI STAV Milica Kralj: Dolazi kraj diktaturi

Prve nedelje marta meseca Vlast se pred očima nacije cepačila smejuriji od virusa. Rekli su nam da će očas posla napraviti vakcinu i da je naš zdravstveni sistem spreman. Stoga su neki gradjani bezbrižno mogli da se naguraju u redove za potpis Vladajućoj stranci i još kome oni kažu da treba.

Druge nedelje marta i tokom aprIla Vlast nas je zatvorila u kuće. Da nam groblja ne budu mala, rekli su. Nismo smeli da bacimo djubre po tri dana, jer je Vlast brinula za naše zdravlje. Kučići su se jedva izborili da smeju da pišnu van kuće, a starijima od 65 je omogućeno da idu u nabavku u 3 ujutru kad i svaki pošteni zombi. Vikali su na nas sa televizora jer je njima više stalo da nas nego nama samima.

Za to vreme, podobni su imali neke dozvole, delili nam zastave i pakete od stranke, a od naših para i uopšte oni su se slobodno kretali. Ako ti ne dodele zastavu, moguće da mrziš svoju domovinu. Ako primiš paket, zvaće te stranka redovno telefonom da te na neke liste upisuje. Neki su se peli na naše krovove, palili baklje i pretili opozicionim liderima, dok smo mi sedeli u kućama poštujući mere. Pozivali su nas na nacionalno jedinstvo i to sve vreme podrivajući ga, ali za naše dobro. Vlast je otimala hiljade respiratora po svetu zahvaljujući tajnim agentima. 

U mere neupućeni građani su hapšeni, a neustrašiva Vlast mere nije poštovala, To se hrabro šetalo bez maske i ignorisalo samoizolaciju. Jer ne mogu mere biti iste za gradjane i Vlast.

Prvomajske praznike proveli smo pod policijskim časom, da se ne zarazimo na roštiljanju. I odmah zatim pobedili smo u ratu protiv smešnog virusa. Postali smo lideri u regionu, svi drugi masno su lagali. Odmah smo mogli da se provodimo po klubovima, teretanama, pijacama. Bioskopi i pozorišta su jedini ostali zatvoreni jer zna se da je kultura za Vlast opasna i bez ovog virusa. I tako relaksirani i na krilima pobede bili smo spremni na izbore. A mogla je najzad i Skupština da se sastane da donese set laksativnih izbornih zakona jer Vlast naša drži do probave i demokratije. 

Zbog gaženja nekakvog Ustava, poslanik opozicije počeo je štrajk gladju. Vlast se odmah organizovala i počela štrajk glađu protiv štrajka glađu opozicije, i autobusima dovezla svoje pristalice da protestuju protiv štrajka glađu opozicije. Međutim, Vlast je ubrzo odustala od gladovanja i otišla da jede jer se dosetila da među njihovim pristalicama ima najviše gladnih. I kad smo kod gladi, valja reći da je za to vreme Javni servis koji građani plaćaju principijelno ćutao jer kod njih ne može da progovori, sami kažu, ni samohrana majka gladnog deteta.

Dodje jun i izbori. Velika pobeda Vlasti. Opozicija nije učestvovala ali se Vlast itekako potrudila da samu sebe pokrade, da ne bude da se nisu akali jer svaki naš glas je važan, zato je na svakom zapisniku bilo više glasova nego izašlih. Slavili su vlasodržci, zarazili se, al Vlast je rekla da mi ne znamo nikog ko se zarazio zbog izbora. Ako su za Vlast oni Niko što bi za nas oni bili neki faktor.

Onda je odjednom nestalo mesta u bolnicama, medicinske opreme, otetih respiratora. Onda su se cepale umrlice da se lažira naša stvarnost. Onda se negiralo da naši očevi umiru zbog nemara države jer Za našu decu nije što i Za njihovu decu.

I onda je Vlast prevazišla sebe. Osmislila je igrokaz demonstriranja protiv sebe. Kamenovali su sami sebe da bi mogli da prebijaju gradjane. Napraviše pravu policijsku paradu, osim što ubijanje građana od batina nije bila simulacija.

Vlast se opet cepačila, ovog puta smrti jednog ćaleta. A to nije smela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati