Izbori 2024

[ Izvor: Nova.rs ]

14. 05. 2024. 12:16 42

Koalicija "Biram borbu" se sastaje u 15 sati, opcija i NEIZLAZAK NA IZBORE

Opozicija okupljena pod sloganom "Biram borbu" sastaće se ovog utorka u 15 sati, a kako za Nova.rs kaže potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović, ukoliko vlast ne povuče prigovore na njihove liste u nekoliko beogradskih opština, realna je opcija da neće izaći na izbore 2. juna.

- Vlast je prekršila dogovor koji je napravljen u toku pregovora o izbornim uslovima. U vezi Izmena zakona o prebivalištu, dogovor je bio da se kandidatima omogući da budu na listama, a da zakon stupi na snagu tek nakon isteka roka za podnošenje izborih lista. Postoje transkripti sa sednica koji mogu ovo da potvrde - kaže Pavlović za Nova.rs i dodaje:

- Ne znam zašto je vlast odlučila da prekrši dogovor, ali ako žele sami da idu na ove izbore nema problema. U 15 sati je sastanak naše koalicije, ako vlast ne povuče prigovore na naše liste, opcija je da ne idemo na izbore.

Podsetimo, nešto ranije ovog utorka je predsednik DS Zoran Lutovac izneo je na mreži X predlog - ako se ne povuku rešenja o obaranja lista "Biram borbu" u Beogradu, da se povuku iz izbornog procesa.

Podsetimo, od ponedeljka je došlo do odbijanja lista u Jagodini, Novom Beogradu, Voždovcu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati