Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

22. 04. 2024. 13:41 2

Zelenović: 2. juna će biti sve OSIM IZBORA

"Da je sve bilo onako kako su se stranke koalicije Srbija protiv nasilja obavezale, da su svi ostali dosledni, uporni i iskreni u borbi za bolje uslove, verovatno bi u septembru došlo do spojenih izbora, a opozicija bi uspela u svojim zahtevima", izjavio je kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

- Jer smo doveli (Aleksandra) Vučića u poziciju da svaki put kada se pred njega postavi legitiman zahtev, ne može, a da ga ne ispuni. Neučestvovanje cele opozicije u izbornom procesu, posebno u Beogradu je nešto što on ne može da podnese, mora da čini ustupke - rekao je Zelenović u emisiji N1 Studio Live.

Stranka Zejedno jedna je od onih koje su odlučile da ne izađu na predstojeće izbore 2. juna, a Zelenović podseća da su opozicione stranke okupljene u koaliciji Srbija protiv nasilja ušle u zajedničku borbu da se promene izborni uslovi i da bi, kako kaže, savladali "kriminalnu vlast" na nekim sledećim poštenim izborima.

- Nakon izbora 17. decembra smo ušli zajedno sa ProGlasom, sa koalicijom NADA sa idejom da se te naše snage grupišu. Ja mislim da smo uradili puno stvari u tom periodu. Prvo smo izdejstvovali da se desi Rezolucija u Evropskom parlamentu, zatim i "pravosnažna sudska presuda" od strane ODIHR-a kroz njihov izveštaj koji kaže da izbori u Srbiji nisu ni slobodni ni pošteni i šta sve treba tamo da se izmeni - istakao je Zelenović.

Pošto se, kako kaže, ništa od toga nije desilo, krenuli su, kako podseća, na sledeće korake potpisujući 9. marta sporazuum sa ProGlasom i sa koalicijom NADA obavezujući se da će tu borbu nastaviti i u njoj biti jedinstveni, odlučni i da ne mogu pristati na izbore u Beogradu dok se uslovi iz preporuka ODIHR ne primene.

Od potpisivanja sporazuma se, kaže, ništa se nije promenilo.

- Ne možemo učestvovati u izborima jer nema nijednog uslova da na njih izađemo - kazao je on.

Zelenović je najavio da stranka Zajedno ovog ponedeljka formira gradski odbor, nakon što je dosadašnji odbor na čelu sa Đorđem Miketićem kolektivno istupio iz članstva stranke Zajedno. Kako je saopšteno ranije, odluka je doneta jer rukovodstvo te stranke nije prihvatilo volju većine članova Gradskog odbora da Zajedno učestvuje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda 2. juna.

Miketić je isključen iz stranke, a kako je istakao Zelenović, "ovo je tema na kojoj se vi morate razići".

- Verujemo da ne može da se ide na izbore - rekao je Zelenović uz ocenu da će 2. juna biti sve osim izbora.

O eventualnom izlasku na lokalne izbore stranke Zajedno, Zelenović kaže da će odluka o tome tek biti doneta.

Videćemo kako dalje vezano za samu stranku i lokalne odbore, naveo je on i dodao da će se u kratkom roku o tome odlučivati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati