Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

21. 04. 2024. 16:41 28

Član RIK-a odbrusio Parandiloviću: Definicija bezobrazluka

Novo lice Srbije i njen lider Miloš Parandilović glasali su u okviru koalicije "Srbija protiv nasilja" da se izađe na beogradske i lokalne izbore 2. juna, a kasnije je predsednik ove stranke poručio strankama koje će bojkotovati izbore da "ko hoće da ih prespava, želi im lepe snove". Na njegovu izjavu reagovao je član Republičke izborne komisije (RIK) na prošlim izborima Jovan Rajić koji mu je poručio da su takve izjave "definicija bezobrazluka", a da je Parandilović "rano poleteo".

Novo lice Srbije, članica dosadašnje koalicije "Srbija protiv nasilja" izglasalo je na stranačkim organima odluku da se učestvuje na predstojećim beogradskim i lokalnim izborima. Njen lider Miloš Parandilović glasao je za ovaj predlog i na sastanku koalicije, čime se svrstao uz još pet članica na stranu opcije da se ide na izbore.

- Nemamo pravo da ljude koji se bore ostavimo četiri godine na milost i nemilost naprednjačkom režimu. To je neodgovorno i sebično, idemo u borbu i pobedu. Imamo posla sa mafijom koja nikada neće suštinski popraviti izborne uslove i koju moramo pobediti po njihovim pravilima igre - izjavio je Miloš Parandilović koji je i narodni poslanik.

On je rekao da je alternativa ovom predlogu da se "spava" naredne četiri godine.

- Kolegama koje su odlučile da prespavaju izbore želim dobro zdravlje i lepe snove - naveo je on, misleći na kolege iz Stranke slobode i pravde, Srbija centar i Zajedno.

Njegova izjava privukla je pažnju javnosti, pa je reagovao advokat i član Republičke izborne komisije (RIK) na decembarskim izborima Jovan Rajić.

U svom oštrom odgovoru poručio mu je da je ovo "definicija bezobrazluka", da je rano poleteo i da ne "glumata ludilo".

- Definicija bezobrazluka. Nije niko znao za njega kada je formirana koalicija, dobio pravo da glasa u predsedništvu koalicije, njegov glas prelomio za 5:4 i sada svima ostalima koji se mesecima i godinama lome na razne načine, želi lepe snove, ako prespavaju. Dečko, rano si poleteo, bez stranke i infrastrukture, bez 1+% samostalne podrške u biračkom telu, sa dva, tri agresivna govora u skupštini i tviter profilom, umislio da si revolucionar - naveo je Rajić na društvenoj mreži Iks.

Uz to, Rajić mu je poručio "lepo sanja i ne glumata ludilo".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati