Izbori 2024

Direktno.rs

16. 04. 2024. 13:11 1

Pokrenuta akcija izbacivanja "fantomskih birača" u NS

Novosadski odbor stranke Zajedno pozvao je građane da u zajedničkoj akciji "očiste" taj grad od "fantomskih birača" i time spreče novu izbornu krađu.

Zajedno ističe u saopštenju da je glasanje "fantomskih birača" bilo ključna metodologija izborne prevare, "nezabeležena u Evropi", koju je sprovela vladajuća Srpska napredna stranka tokom izbora u decembru prošle godine.

- Dok je birački spisak otvoren samo za vlastodršce, "naseljavanje" glasača iz drugih gradova je uveliko u toku u Novom Sadu - navodi se u saopštenju.

Stranka Zajedno navodi da je zbog toga u Novom Sadu pokrenula akciju "Sve po spisku - izbacimo fantome zajedno", u okviru koje građani na sajtu www.svepospisku.im/novisad mogu pronaći jednostavna i detaljna uputstva kako da spreče "naseljavanje" fantomskih birača na svoju adresu.

Nakon izbora u decembru prošle godine, opozicione stranke su iznele tvrdnje da je SNS organizovao fiktivno prijavljivanje mesta prebivališta za građane iz drugih mesta i iz inostranstva u Beogradu, da bi na dan izbora te ljude, koje su nazvali "fantomski birači", organizovano dovodili na glasanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati