Izbori 2024

Direktno.rs

13. 04. 2024. 13:47 13

Ponoš: Opozicija da nastupa još tvrđe

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da opozicija u pregovorima sa vlastima treba da nastupa još tvrđe kako bi se postigli uslovi za održavanje izbora.

- Ne smemo da pristanemo na izbore bez dovoljno dobrih uslova. Vlast koja bi proizašla iz izbora na kojima nema opozicije ne bi mogla da preživi više od nekoliko meseci, već bi morali da se održe ponovo. To jeste tvrda igra. Da bismo bili uspešni u toj tvrdoj politici, treba svi da budemo tvrdi - rekao je Ponoš na Osnivačkoj skupštini OO Srbija centra Vračar.

Ponoš je objasnio neke od predloga koje je opozicija dostavila Ani Brnabić za izlazak iz krize.

- Prva stvar koju smo istakli je zaustavljanje ove šarade od raspisanih izbora i objasnili na koji način je to moguće, i da se dogovorimo kako da izmenimo zakone da stvari funkcionišu. Nakon toga bi usledio dogovor kada imamo objedinjene izbore.

On je dodao i to da je vlast očekivala da opzicija neće dostaviti predloge jer je „računala i na nejedinstvo opozicije“.

- Dobili smo 12 sati rok da se izjasnimo, a sad smo u fazi da čekamo da Ana to pročita. To traje više od 24 sata. To samo pokazuje da nemaju odgovor na ozbiljnu ponudu - reko je Ponoš.

Ponoš je se osvrnuo i na razvoj političke situacije u zemlji od kako su održani izbori u decembru.

- Prva faza je bila krađa izbora. To što nisu uspeli da ukradu su pokušali da dokupe, pa su pokušali da, kao alkoholičari, sve to poriču. Ništa od toga nije prošlo. Onda su hteli da zbrzaju te izbore i ponove ih krajem aprila na šta nismo pristali. Usledili su razgovori koji su bili farsa jer su raspisali izbore pre nego što smo postigli bilo kakav dogovor. Mislili su da ćemo da srljamo u to, ali su loše izračunali.

Ponoš je podsetio da je na poslednjem dijalogu između vlasti i opozicije, vlast pozvala i strane ambasadore „da se uvere kako smo neozbiljni i neodgovorni“.

- I to im je propalo. Opozicija nije pokazala slabost, ponašali smo se državotvorno i odgovorno. Ponudili smo naše rešenje za izlazak iz krize - zaključio je Ponoš.

Za predsednika OO Srce Vračar izabran je Darko Savatijević, master inženjer saobraćaja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati