Izbori 2024

Direktno.rs

10. 04. 2024. 19:36 2

Opozicija ide na sastanak o izbornim uslovima

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" uslaglasili su stav da sutra idu na sastanak sa predstavnicima vlasti o izbornim uslovima, koji je sazvala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i dodaju da će insistirati na ispunjenju zahteva.

Kako su naglasili, poenta je "insistiranje na zahtevima".

- Koalicija "Srbija protiv nasilja" je održala sastanak u punom sastavu i donela odluku da prisustvuje sutrašnjem sastanku kolegijuma Narodne skupštine Republike Srbije. Postignut je i dogovor o zajedničkim ciljevima i insistiranju na sprovođenju svih preporuka ODIHR pre održavanja izbora - navodi se u saopštenju ove koalicije.

Pored parlamentarnih stranaka, za sastanak u četvrtak poziv su dobile i organizacije civilnog društva - CeSID, CRTA, Transparentnost Srbija kao i međunarodni partneri Srbije koji su do sada učestvovali na stastancima u vezi sa primenom preporuka ODIHR-a.

Razgovori vlasti i opozicije o unapređenju izbornih uslova kroz primenu preporuka ODIHR prekinuti su ranije jer vlast nije prihvatila jedan od tri zahteva opozicije - da svi predstojeći lokalni izbori budu održani u istom danu. Zahtev za objedinjavanje lokalnih izbora opozicija je iznela jer, kako su naveli, sumnjaju da će vlast u Beograd doseljavati fiktivne glasače.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati