Izbori 2024

Milan Zarić

09. 04. 2024. 20:21 42

"Zašto pitate koliko članova živi i koliko još može da se doseli": Građanin odbrusio SNS-ovkama (VIDEO)

Još i pre raspisivanja izbora aktivisti Srpske napredne stranke krenuli su u kampanju od vrata do vrata Beograđana, maltretiraju građane i u vreme odmora, te vode evidenciju na koliko sigurnih glasova naprednjaci mogu da računaju. Na sve to sa neodobravanjem gledaju birači, koji im neretko i očitavaju lekcije koje se pamte.

Takvoj situaciji smo prisustvovali ovog utorka na Zvezdari, tačnije u Šibeničkoj ulici, gde su dve mlade aktivistkinje Srpske napredne stranke išle od vrata do vrata i vodile evidenciju o sigurnim glasoviima.

I sve je to trajalo, dok ih jedan muškarac nije pitao šta to rade, što je objavila i Stranka slobode i pravde Zvezdara na društvenoj mreži Iks.

- Kakvi su to spiskovi? Šta operišete po kraju ovde? - pitao je aktivistkinje SNS Beograđanin.

Stigao je odgovor da evidentiraju sigurne glasove Srpske napredne stranke, na šta im on odgovorio da to "ne sme da se radi".

- Ne smete vi da popisujete nikoga.

- Mi smo bili kod naših sigurnih glasova - rekla je jedna od SNS aktivistkinja.

- Ne postoje sigurni glasovi. Na ovom glasanju svako može da glasa za koga god hoće - dodao je muškarac.

Na ovu njegovu opasku stigao je odgovor da su se "ti građani izjasnili kao glasači Srpske napredne stranke", nakon čega se jedna devojka užurbanim korakom udaljavala.

- Slušao sam malopre šta ste pričali. Zašto pitate ko tu živi i ko još može da se doseli da živi? - upitao je ovaj Beograđanin, na šta je devojka nemušto to demantovala, nakon čega su brzim hodom otišle.

Dakle, novi izbori, ali ista priča. SNS jednostavno sve radi kako bi obesmislio izborni proces i nastavlja sa priklupljanjem sigurnih i kapilarnih glasova. Pa, da li je to ta primena preporuka ODIHR u praksi?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati