Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

19. 03. 2024. 14:11 15

Nova selidba birača: Iz Vranja u Beograd

Stranka Srbija centar (SRCE) obelodanila je danas više imena zaposlenih u javnom komunalnom preduzeću Vodovod iz Vranja, koji su u proteklih manje od mesec dana promenili prebivalište i prijavili se u Beogradu.

Poslanik SRCE iz Vranja Slobodan Petrović rekao je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, da je zaposleni u Vodovodu S.K. 23. februara prijavio promenu prebivališta, sa novom adresom u ulici Klare Cetkin u Zemunu, a N.B. i I.N. istog dana na zemunskoj adresi - Bulevar maršala Tolbuhina.

Izvesni I.S. je, prema rečima Petrovića, 8. marta promenio prebivalište iz Vranja i prijavio se u Novom Beogradu, u ulici Generala Ždanova, a to su istog datuma uradili i M.J. i S.J.

Svo troje je prijavljeno u istom danu. Na delu je grupno, planski organnizovano kršenje zakona o prebivalištu, konstatovao je on, i pozvao tužilaštvo da utvrdi broj onih koji su promenili prebivalište iz Vranja se premestili u Beograd, kao i ko je učestvovao u činjenju tog zakonski kažnjivog dela.

Petrović je optužio vršioca dužnosti direktora vranjskog javnog preduzeća Vodovod Marjana Stankovića da je direktno odgovoran za to što mu određen broj zaposlenih odjavljuje prebivalište, kao i kako će oni iz Beograda svakog dana dolaziti na posao u Vranje, i da li će im biti isplaćivani putni troškovi.

Predsednik SRCE Zdravko Ponoš je, govoreći o potezima vlasti prema Kosovu, naglasio da je na delu "naknadna pamet" Aleksandra Vučića i "korektivna diplomatija" oko pregovaračkog poglavlja 35 sa Evropskom unijom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati