Izbori 2024

Direktno.rs

04. 03. 2024. 15:32 3

Ponoš: Građani i opozicija izvojevali ponavljanje izbora, 2 važna koraka pred nama

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da je opozicija zajedno sa građanima uspela da dobije tri bitke protiv režima, ali da ostaju još dva koraka kako bi došlo do pada SNS-a u Beogradu.

- Prva je da SNS nije mogao sa svojim koalicionim partnerima, čak ni uz brutalnu krađu, da pobedi u Beogradu. Druga je to što je krađa dokazana. Treća je konačno prihvatanje SNS-a da izbori moraju da se ponove. Pred nama su još dva važna koraka. Prvi je da se izborimo za izborne uslove i završni korak je pobeda opozicije na tim ponovljenim izborima - rekao je Ponoš za list Danas.

On je podsetio da izbori pod prethodnim uslovima nisu izbori, nego izborna krađa, što je potvrdila i međunarodna zajednica.

- Kako stvari stoje, režim će ponovo reći da prihvata preporuke ODIHR-a, a onda pokušati da ih izigra. Na nama je da to ne dozvolimo već da se borimo za ispunjenje svih uslova.

Na najave predsednika Vučića da će na beogradske izbore ići u najširem formatu, Ponoš je rekao da bi isto trebalo da uradi i opozicija.

- Režim najavljuje da će na ponovljene beogradske izbore ići kao široka koalicija, a to znači ne samo SNS i SPS, nego i Šešelj i Vulin, Zavetnica i odlikovane pevaljke, oni koji čarape nose na glavi, a Kosovo drže u novčaniku za sitniš, kuso i repato. Sa naše strane treba da pariramo objedinjavanjem svih snaga koje su normalne, nesumnjivo opozicione i koje imaju kapacitet da doprinesu pobedi na beogradskim izborima.

Ponoš je istakao da je glavnom gradu neophodno povratiti normalnost, gde će se budžet trošiti za sređivanje grada, a ne na Beograd na vodi.

- Budžet treba da se troši na sređivanje razvaljenih ulica, gradskog saobraćaja, parkinga, obdaništa, škola, ozelenjavanje, a ne na projekat uz reku preko kojeg se peru pare. Ako se ne promeni vlast u Beogradu, taj budžet će se koristiti sada i za opskurni projekat Ekspo 2027. I ne samo gradski nego i republički budžet. A grad će biti u još gorem stanju - rekao je Ponoš.

On je dodao da je očigledno da će režim kampanju da vodi "ne bazirajući je na svojim rezultatima u Beogradu, nego na obećanjima i manipulacijama patriotskim temama".

- Kako stvari stoje organizovaće odsudnu odbranu Kosova oko Beograda, jer iz Beograda nadiru naveći neprijatelji - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati