Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

02. 02. 2024. 19:53 0

Iza zatvorenih vrata i iz 2. puta izabrana vlast u Kniću

Iz drugog puta, posle prekinute sednice 23. januara, odbornici novog saziva Skupštine opštine Knić tajnim glasanjem na sednici po hitnom postupku izabrali su odbornika Srećka Ilića sa liste "Aleksandar Vučić - Knić ne sme da stane" za predsednika Opštine Knić. Centrale SNS i SPS su posredovale u međuvremenu, pa je formirana zakonodavna i izvršna vlast u šumadijskoj varošici, posle fijaska na sednici od pre 10 dana.

Pre izbora rukovodstva skupštine i opštine Knić na predlog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Knić ne sme da stane" sednica je zatvorena za javnost, a ekipa televizije N1 udaljena je iz sale. U nastavku sednice većinom glasova je za predsednicu Skupštine opštine Knić izabrana Svetlana Anđelić iz SNS, a za zamenicu Dragana Jovanović iz SPS. Potvrđeni su mandati odbornicima Aniki Spasenić (SSP) iz sela Pajsijevića i Nikoli Čampareviću (SSP) iz Knića, koji nisu bili na prvoj sednici 23. januara.

- Iza zatvorenih vrata Skupštine opštine Knić upravo je izabran Srećko Ilić za predsednika opštine sa liste "Aleksandar Vučić - Knić ne sme da stane". Srećko Ilić je 52-godišnji elektrotehničar iz sela Grabovac.

Opozicioni odbornici u Kniću ne očekuju da se lokalno rukovodstvo usprotivi vrhu države oko rudarenja litijuma, zlata i srebra na planini Kotlenik kod Knića.

- I kao da je sa nivoa centrala dogovorena saradnja sa SPS-om. Uz podršku SPS oni su danas uspeli da formiraju izvršnu vlast, izaberu predsednika opštine i sve ostale organe. Tu ne cvetaju ruže. Ne očekujem da održe jedinstvo koje sada imaju i koje je nategnuto. Očekujem da se oni neće suprostavljati mogućnosti otvaranja rudnika na teritoriji Knića, protiv čega ćemo se mi boriti svim sredstvima - izjavio je Radoje Cvetić, odbornik liste koju predvodi Miroslav Aleksić.

- Ništa novo. Nastavlja se kontiunitet prethodne vlasti, u saradnji sa SPS i Jedinstvenom Srbijom. Sednica je bila zatvorena za javnost jer nije dozvoljeno prisustvo nekih novinara. Knić će da stane s obzirom na iskustva u prethodnom periodu kako su radili. Oni su puni planova ideja, međutim videćemo nepoverenje postoji veliko u narodu - kaže odbornik liste Narodni pokret Knić Rajko Pantović.

Na sednici skupštine Knića izabrano je i Opštinsko veće koje čine Radomir Urošević, Saša Milinković, Zoran Božović, Đorđe Đoković i Daliborka Jeremić. Sekrtarka opštine je Tatjana Buđevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati