Izbori 2024

Direktno.rs

14. 01. 2024. 16:16 25

"Zečevi su pokazali zube": Mladi imaju poruku za Vučića (VIDEO)

Grupa mladih prošetala je u subotu uveče ulicama Beograda sa maskama zečeva, kako bi podsetili na studente uhapšene tokom protesta protiv izborne krađe ispred Skupštine grada Beograda. Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručuju "Zečevi su pokazali zube, šefe".

- Sinoć smo posetili policijsku stanicu u ulici Majke Jevrosime gde su neki od naših drugova privedeni. Njima preti kazna za "nasilno rušenje ustavnog poretka". Pokazali smo da se nismo razbežali, da nam nije problem da dođemo i do stanice pred policajce koji su tukli i pohapsili decu. To im nećemo oprostiti! - napisao je aktivista Ivan Bjelić na Instagramu uz priloženi video snimak, pa je dodao:

- Jedino nasilno rušenje ustavnog poretka dogodilo se 17. decembra kada je isti ovaj koji nas naziva zečevima raskupusao birački spisak, uvozio i organizovao birače, režiravši tako izbornu volju građana Srbije. Tu smo, niti smo se razbežali niti igde bežimo. Vidimo se uskoro!.

Zašto baš zečevi?

Predsednik Vučić, u veče tog protesta izjavio je da su se demonstranti nakon intervencije policije "razbežali su se kao zečevi za jedan i po minut".

- Gonićemo i samozvane političare, svi će odgovarati za nasilničko ponašanje - obećao je Vučić, te je dodao da će se "Srbija odupreti uplivu stranih službi" i tada je izneo informaciju da je 35 ljudi uhapšeno i obećao da će i svi drugi vinovnici nereda biti pohapšeni u toku noći.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati