Izbori 2024

[ Izvor: N1 ]

26. 12. 2023. 17:31 5

"Vučić krši ustavni poredak, on treba da bude uhapšen"

Advokat Miloš Pavlović i jedan od lidera liste "Srbija protiv nasilja" Nebojša Zelenović zatražili su puštanje na slobodu svih privedenih tokom i posle protesta liste "Srbija protiv nasilja" i pozvali su nadležne da pokrenu postupak protiv nadležnih iz vlasti koji su krivi za ovakvo stanje, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "To je sve organizovao Vučić. Organizovao je i policajce unutra i napolju koji su izigravali nasilje", istakao je Zelenović.

- Poslednje informacije koje imam je da su saslušanja još u toku i da će svi zajedno biti sprovedeni sudiji za prethodni postupak koji će odlučivati o predlogu za određivanje pritvora. Predlog za pritvor je dat od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Nemam informacije za sve osumnjičene, ali je suština da se njima stavlja na teret Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Kao advokat i građanin ove države mogu da kažem da je to skandal bez presedana - istakao je Pavlović.

Zelenović je optužio predsednika Vučića da govori neistine u vezi sa protestima i podvlači da niko nije planirao nasilje tokom protesta.

- To sve proizilazi iz njegovog straha da ne izgubi vlast nakon izborne krađe koja je evidentna i dokazana. To su utvrdili posmatrači, što domaći, što međunarodni… Vučić je porušio ustavni poredak onog trenutka kada je oduzeo pravo da ljudi suvereno odlučuju o tome i izražavaju svoju volju. I on je taj koji krši ustavni poredak i on je taj koji treba da bude uhapšen - kazao je Zelenović.

Zahteva da svi uhapšeni budu pušteni na slobodu, kao i da se uhapse oni koji su zaslužni za sve što se događa.

Zelenović se zapitao koji je kriterijum policije za hapšenje i upitao je nadležne zašto on nije uhapšen.

- Ja sam bio ispred Voje Ostojića na tim stepenicama, a on je priveden. Bio sam i ispred tih studenata, a opet nisam ja - nego oni - naglašava Zelenović.

Dodao je i da je jedan od učesnima protesta polupao automobil, a dan kasnije napao novinara Mladena Savatovića.

- Ni on nije uhapšen - podvukao je Zelenović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati