Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

23. 12. 2023. 14:17 3

Više javno tužilaštvo o postupanju povodom izbornih nepravilnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu ;je danas saopštilo da je formiralo nekoliko predmeta po prijavama u vezi sa eventualnim nepravilnostima tokom republičkih i gradskih izbora održanih 17. decembra i navelo i druge slučajeve.

„Povodom prijave člana RIK-a J.R. da se u ‘Štark Areni’ odvija paralelno glasanje i da je njemu i njegovim kolegama onemogućen ulazak u Arenu, po nalogu dežurnih tužilaca policija je obavila razgovor sa podnosiocima prijave, nakon čega su upućeni da sve nepravilnosti prijave Republičkoj izbornoj komisiji (RIK)“, piše u saopštenju Tužilaštva.

„J.R. je svoje navode ponovio u PS Novi Beograd, a nakon što je RIK saopštio da u ‘Štark Areni’ nema izbornog mesta, policiji je naloženo dostavljanje izveštaja, kao i povećanje patrolne delatnosti ispred arene“, navedeno je u saopštenju.

Tom tužilaštvu je i-mejlom 17. decembra podneta krivična prijava V.P. protiv NN lica u vezi sa krivičnim delom davanja i primanja mita u vezi s glasanjem i u prilogu je video-snimak dve žene koje govoore o navodnoj predaji novca od strane NN lica radi glasanja. SNimak je nastao ispred OŠ „Rade Končar“ u Zemunu, pa je tim povodom policiji predat zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, navel je Tužilaštvo.

Povodom dva izveštaja u vezi sa falsifikovanim potpisima za izborne liste „Evropski put-Dosta“ i „Ruski manjinski savez – Pavle Bihali Gavrin i doktor Hristos Alestopulos“ takođe su formirani predmeti i prosleđeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela falsifikovanja isprave.

Tužilaštvo je navelo da je ispitana i navodna kupovina glasova u Batajnici iz kombija. Policija je tamo otišla, ali, kako je rečeno, nije uočila taj kombi, niti zatekla lica s kojima bi obavila razgovor.

Tužilaštvo je na svom sajtu navelo još nekoliko događaja, uglavnom uz napomenu da nepravilnosti treba prijviti RIK-u.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao i osnovnim javnim tužilaštvima u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu nisu stigle prijave niti izveštaji o bilo kakvim uočenim nepravilnostima u vezi sa glasanjem 17. decembra, piše u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati