Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

18. 12. 2023. 11:35 16

Ćuta: Danas u 18 sati branimo volju građana cele zemlje

Više od 450 nepravilnosti širom Srbije, sabirni centri za glasače koji su dovedeni u Beograd, plaćanje glasova, paralelni spiskovi - da li je izborni dan samo prvi korak u opozicionoj borbi? O tome je u jutarnjem programu televizije Nova govorio Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka i kandidat za narodnog poslanika liste "Srbija protiv nasilja".

Jovanović se najpre osvrnuo na poziv koalicije da se građani okupe u 18 časova u centru Beograda.

- Danas smo pozvali ljude u 18 časova da brane izbornu volju građana Beograda i ne samo građana Beograda, već cele zemlje. U mojoj prirodi nije da kukam, nego da se borim, ovi izbori malo je reći da su neregularni i mi imamo koje već po redu izbore da su apsolutno neregularni i naš posao nije da kukamo, nego da se borimo i idemo dalje - rekao je Ćuta i dodao da sve što se doživljava na terenu je apsolutno nasilje.

Jovanović Ćuta pozvao građane da se okupe ispred Skupštine grada Beograda da brane izboren rezultate i traža poništavanje izbora zato što je već sada definitvni da ovi izbori nisu bili regularni.

- Da su Tadić, Obradović, Jeremić prešli cenzus, ovi izbori bi bili drugačiji. Ova zemlja je velika nepravilnost u kojo živimo i mi nismo želeli da izlazimo sa rezultatima u koje nismo sigurni. Razlika je 20.000 glasova u odnosu na Vučića nakon ovih izbora, sa ovom krađom, imaćemo 65 mandata. Očekivali smo veću izlaznost u Beogradu, to bi promenilo ovu sliku. Srbija je anestezirana, očigledno je da su Pink i Hepi odradili svoje - rekao je Jovanović Ćuta i dodao da "treba da sačekamo sliku na lokalnim izborima gde je opozicija osvojila duplo više glasova nego 2022. godine".

Lider Ekološkog ustanka zaključio je da je logično da su ljudi umorni i da "Srbija protiv nasilja" nije mašinerija kao Vučić i Cesid da tako brzo izbace rezultate.

- Danas u 18 sati je okupljanje, tražimo ponavljanje izbora u Beogradu - poručio je Ćuta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati