Izbori 2024

Direktno.rs

10. 12. 2023. 17:44 13

Ponoš o nerukovanju sa Orlićem: Moja ruka, moja pravila

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) general Zdravko Ponoš u intervjuu za Nova.rs rekao je da ne očekuje da će vlast isporučiti Milana Radoičića po zahtevu Interpola.

- Neće. Ne bih ni ja. On je državljanin Srbije i tu stvar treba da rešavaju naši organi. Problem je ako se to ne uradi kako valja. A svi su izgledi da neće jer bi se sa čupanjem te repe svašta isčupalo. Najgore je što Vučićeve zapadne guvernante znaju šta bi se isčupalo. I najviše im odgovara da u toj poziciji ucenjenog drže Aleksandra Vučića. Baš takav im najviše odgovara. Nije ni do sada bio loš u izručivanju kosovske državnosi, ali ova njegova pozicija im je bingo. Nevolja je što na to ne može da se kaže ona narodna "sam pao, sam se ubio". Ovde je pre "sam pao, državu ulubio" - naveo je Zdravko Ponoš.

Predsednik stranke Srbija Centar je prokomentarisao učešće predsednika Aleksandra Vučića u kampanji.

- On gotovo ništa drugo i ne radi već nedeljama. Da je zaposlen u nekom javnom preduzeću dobio bi otkaz zbog petodnevnog nedolaska na posao. Čak i ono što je uvijeno u oblandu zvaničnih susreta predsednika u funkciji je izborne kampanje. A on se žali da je nerazumno što je funkcionerska kampanja zabranjena u tih 30 dana, jer Bože moj, kako sad da se sklanja iz kadra dok otvara neki infrastruktuni objekat koji, ako se ne otvori ovih dana biće propast. Uostalom on je to i smislio i finansirao, ma i sagradio, kao što je izjavio za Hram Sv. Save. Najgore je ipak što prilikom kampovanja po televizijama koje on uređuje izgovara neistine obmanjujući građane i dezavuišući političke protivnike. Aleksandar Vučić je sinonim za pojam - neregularni izborni uslovi u Evropi, a može da mu pozavidi i predsednik Turkmenistana Berdimuhamedov - kazao je Ponoš.

Na pitanje šta će se promeniti u Beogradu i u Srbiji, ukoliko opozicija zaista nakon izbora bude mogla da formira vlast, Ponoš odgovara - sve.

- Prelazak u normalnost će u nekim stvarima moći da se obavi brzo, a u nekima će trebati vremena. Čistka u korumpiranim i kriminalizovanim strukturama bezbednosti može da se obavi relativno brzo. Pa i u pravosuđu. Treba nam sablja koje neće tako brzo da se ispusti iz ruku kao 2003. godine. Za sređivanje stanja u urušenom zdravstvu, obrazovanju, poljoprivredi za neke stvari trebaće vremena, ali ima i onih koje ne smeju da čekaju i mogu brzo da se reše - dodaje Ponoš.

- Na nedeljnoj bazi saznajemo da je neki naš izvozni poljoprivredni proizvod vraćen za granice neke zemlje jer je pronađeno da je štetan za zdravlje - navodi Ponoš.

- Kako to da naše inspekcije ne ustanove da su ti proizvodi štetni za zdravlje pre nego stignu u naše prodavnice ili na pijace. Ili nezdravo izvozimo, a nama ostaje samo ono što je zdravo. Teško da je tako. Truju nas zato što su korumpirani. Neko će za to morati da položi račun. A da bi to moglo, najpe mora sablja da se naoštri, da se dovede u red policija i pravosuđe - dodaje Zdravko Ponoš.

Ponoš je pojasnio zašto se prilikom izlaska iz studija posle emisije "Reč na reč" na RTS-u nije rukovao sa Vladimirom Orlićem iz SNS i sa Đorđem Milićevićem iz SPS. Kaže da je Srbija u trenutno u jednoj od najdelikatnijoj spoljnopolitičkoj situaciji godinama unazad, a da su vladajuće stranke za debatu na tako ozbiljnu temu poslale političare opšte prakse.

- Nemam poštovanja prema ljudima koji prihvate takve obaveze da bi skretanjem od teme maskirali brljotine u stvarima od nacionalnog značaja, a još se i neuljudno ponašaju. Rukujem se i sa nepoznatim ljudima prilikom upoznavanja, takav je red. Podrazumeva se i sa onima koje poznajem, osim sa onima koje sam upoznao, a radije bih da nisam. Uostalom - moja ruka, moja pravila - zaključuje Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati