Izbori 2024

D. Lj.

05. 12. 2023. 07:00 47

SNS ubacio botove među taksiste - hvale Vučića, kude opoziciju

Da su naprednjaci ozbiljno zasukli rukave i krenuli u pripremu za izbore potvrđuje i serija pritisaka na građane iz čitave države. Svedočenja se pojavljuju svakog dana, objavljuju se prepiske, kvote, pretnje, a sve u cilju kako bi se napravio najveći rejting u istoriji Srbije. U tu svrhu, kako nam sveodeče korisnisi društvenih mreža, angažovani su i državni taksisti, kao i firme Yandeks, Kar Go, Mr D...

Izraz "bot“ nastao je skraćivanjem reči "robot“. Bot je dakle, u širem smislu, neko ko nema svoju slobodnu volju već je "programiran“ da odradi neke zadatke na internetu. Budući da loša vlast ne može kreirati pozitivno mišljenje o sebi istinom, dolazi se do zaključka da je cilj botova kreiranje virtuelne stvarnosti, botovske Srbije. Srbije u kojoj sve funkcioniše besprekorno i u kojoj nam nedostaje samo još neka godina do oporavka i boljeg života.

Po svedočenju korisnika ovih udruženja, vozači se standardno raspričaju o svemu, a onda postave sugestivno pitanje. "Kako ovi, (opozicija) mogu da rade takve stvari Vučiću", "pa je l' se ne vidi šta je sve uradio za zemlju". I, obavezno pljuvanje po opoziciji. Ili, za nekih hiljadu dinara vožnje imate i svojevrsno vrbovanje za SNS.

Na veb sajtu Redit jedan od građana je između ostalog napisao: "Cargo, ako želis kompleksaše sa 0 din u džepu, koji voze jaguare, da ti pričaju o zivotu . Iz svake njihove davež reči izbija tesna saradnja sa SNS-om." Drugi je pak bio mnogo konretniji: "za 20 minuta vožnje više od deset puta mi je vozač imenom i prezimenom spomenuo Vučiča. Toliko ga je hvalio da sam imao utisak da su se videli ili čuli pre minut ili dva".

S obzirom na to da je taksista nekoliko hiljada i da već poseduju udruženja, kao i kapacitet da brzo i efektno pritisnu vlast (njihova vozila, a često i značajan novac), taksistima je jednostavnije da izdejstvuju privilegije za sebe. Ali, jednom dođe i vreme da se usluge vrate. Uz to, njima je taksi glavni izvor prihoda, a građanima samo jedna od stvari na koju troše novac.

Jedina odbrana od ovakvih botova je kritičko mišljenje, kao i stvaranje vrednosnih stavova ne prema onome što nam drugi serviraju kao jedinu i nedodirljivu istinu, već prema onome što mislimo i osećamo. Možda je vreme da opet pokažemo da statistika često pada u vodu pred otrežnjenjem koje donose moralna i ekonomska beda, i urušavanje ljudskih prava zarad opstanka na vlasti?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 47

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati