Izbori 2024

Direktno.rs

25. 11. 2023. 15:01 0

Vladimir Obradović: Sigurnost za žene je naša obaveza

Dvadeset osam žena nije dočekalo ovogodišnjih 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u Srbiji. Samo u poslednje dve decenije 400 dece je izgubilo majke u femicidu. Ugašeni životi, neizbrisive traume dece i tuga porodica dokaz su da zakoni i strategije kojima se vlast hvali ne štite život i ne garantuju sigurnost žena - izjavio je Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda na listi "Srbija protiv nasilja", čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Umesto priča potrebno je da se kao posebno krivično delo definiše ubistvo žena iz mržnje, uspostavi jedinstven registar nasilnika, oštrije kažnjavaju nasilnici, usvoji zakon o Alimentacionom fondu i uvedu druge mere koje garantuju ravnopravnost žena sa ciljem njihovog ekonomskog osnaživanju - navodi Obradović.

- Ali pre svega potrebno je da osudimo svaki oblik diskriminacije, agresije i nasilja ne samo tokom dana aktivizma nego uvek i na svakom mestu. Kao kandidat za gradonačelnika ispred liste Srbija protiv nasilja garantujem vam da će Beograd posle promene vlasti biti siguran grad u kome će žene imati podršku i pomoć jer nivo ravnopravnosti i sigurnosti naših majki, supruga, sestara, ćerki i koleginica i svih naših sugrađanki je pokazatelj u kakvom društvu živimo, odnosno kakvi smo kao ljudi - zaključuje Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda na listi "Srbija protiv nasilja".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati